Capacitatea transportului în comun din Capitală se reduce cu 25%. Șantierele primăriei se închid

Laurentiu Gheorghe | 18.03.2020

Numărul mijloacelor de transport în comun se reduce cu 25% iar activitatea șantierelor din subordinea municipalității se suspendă pe perioada stării de urgență, a anunțat Gabriela Firea pe Facebook.

Pe aceeași temă

Primarul Capitalei spune că numărul călătorilor s-a redus în ultimele zile, deoarece oamenii stau în casă pentru a se proteja de coronavirus. O altă măsură este sistarea lucrărilor pe șantierele municipalității. Spitalul Colentina deveni unitate suport a spitalului Matei Balș. Pacienții din spital vor fi externați sau transferați în alte spitale.

Primarul Gabriela Firea cere Ministerului de Finanțe ca în contextul amânării plății impozitului pe venit pentru firme, să găsească o soluție ca Primăria Capitalei să nu rămână fără venituri, deoarece depinde de acești bani.

„Am transmis o notificare furnizorilor de utilități publice să asigure continuitatea serviciilor publice. În ceea ce privește transportul public în comun, acesta va fi redus cu 25%, practic parcul auto al STB se va redimensiona cu un procent de 25%. Motivele sunt foarte clare. În primul rând a scăzut numărul de călători. Trebuie să-i protejăm și pe aceștia care trebuie să ajungă la serviciile vitale pentru populație, dar de asemenea trebuie să avem grijă și de șoferii STB”, a declarat Firea.

Primarul general a mai anunțat că a sistat lucrările pe șantierele municipalității.

„Am dat sistare de lucrări pe toate șantierele municipalității: Fabrica de Glucoză, lărgirea străzii Prelungirea Ghencea, park&ride Pantelimon, Podul Ciurel, Podul Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, consolidare Curtea Veche și o consolidare de lângă sediul Primăriei Capitalei. De ce? Mulți dintre angajații de pe aceste șantiere sunt din județele vecine sau din comunele limitrofe, avem informații de la Polițiile Locale că au intrat în contact cu românii întorși recent din Italia și Spania care nu au respectat izolarea la domiciliu. Este posibil să se fi infectat deja cu noul coronavirus. Asta înseamnă că atunci când ar fi intrat să cumpere medicamente într-o farmacie sau alimente într-un magazin sau ar fi folosit mijloacele de transport în comun, să fi transmis coronavirusul bucureștenilor”, a explicat Firea.

Gabriela Firea a mai anunțat că pe toată durata stării de urgență se supendă audiențele, acestea se țin online, se suspendă convențiile de practică, concursurile pentru posturi vacante, comisiile tehnice.

Primarul Gabriela Firea cere Ministerului de Finanțe ca în contextul amânării plății impozitului pe venit pentru firme, să găsească o soluție ca Primăria Capitalei să nu rămână fără venituri, deoarece depinde de acești bani.

„Adresa transmisă către Ministerul de Finanțe vizează declarația ministrului Finanțelor Publice care a transmis că va lua câteva măsuri pentru amânarea plății impozitului pe venit pentru firmele private. Și eu sunt unul dintre oamenii care susține mediul privat de afaceri, dacă vrem să avem bani pentru sănătate, pentru educație, trebuie să susținem mediul de afaceri, acolo sunt foarte multe locuri de muncă, acolo se plătesc taxe și impozite la stat. Dar am informat Ministerul de Finanțe că Primăria Capitalei este singura din țară care își formează bugetul doar din cota din impozitul pe venit alocată de Ministerul de Finațe. Noi nu încasăm taxe și impozite locale, acestea merg la sectoare. Prin urmare am fi puși în situația să nu ni se mai aloce nicio sumă luna viitoare și nu am mai putea să dotăm spitalele și să asigurăm serviciile sociale pentru persoanele aflate în carantină și izolare, nu am mai putea continua activitățile și serviciile publice pentru cetățeni. Așteptăm un răspuns de la Ministerul de Finanțe, să nu lase Primăria Capitalei mai ales în acest moment de criză fără resursă bugetară”, a explicat Firea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22