Pe aceeași temă
Atacurile membrilor Guvernului au devenit foarte dure, urmând parcă un punctaj stabilit de consultanții politici. Tot azi, și ministrul Apărării, Gabriel Leș, a avut același gen de atac la adresa președintelui care a refuzat să-l numească pe generalul preferat de PSD în funcția de Șef al Statului Major. Punctul comun îl constituie acuzația că președintele ar submina instituții de forță ale statului român din interese pur politicianiste și că nu urmărește decât blocarea activității Guvernului care nu mai poate face tot ce și-ar dori pentru bunăstarea populației.
"Atât poate… din frustrare, din disperare, din ambiție bolnăvicioasă. Indiferent ce îl ”mână în luptă” pe președintele țării, efectele blocării constante a oricărui demers, fără niciun temei legal, se răsfrâng asupra românilor!
Domnule președinte Klaus Werner Iohannis, înțelegem cu toții că ați face orice pentru a obține al doilea mandat. Dar acest ”orice” trebuie să aibă anumite limite, care sunt impuse de elementarul bun simț și care sunt respectate, în general, de majoritatea actorilor politici.
Noi, muritorii de rând, așteptăm de la Domnia Voastră ca măcar acum, în ultimul ceas, să vă recalibrați abordarea și să vă susțineți campania electorală în parametrii normalității, fără a distruge totul în jur, doar de dragul propriei preamăriri.
Ieri ați mai punctat un refuz din colecția de astfel de gesturi cu care ne-ați obișnuit în ultima perioadă de timp. Numai că, de această dată, acțiunea dumneavoastră îndreptată împotriva PSD, afectează polițiștii, care sunt și trebuie să rămână în afara jocurilor politice! Ce fel de președinte de țară este acela care își permite să se joace cu siguranța națională? Cum să ajungi să politizezi activitatea Poliției?
Legea privind autoritatea polițistului a fost în dezbatere publică mai mult de 1 an și jumătate, fiind probabil cel mai larg dezbătut act normativ din ultimii ani. La aceasta lege și-au adus contribuția organizații profesionale, ONG-uri și societatea civilă. Sindicatele polițiștilor au fost, de asemenea, foarte implicate în realizarea acestui proiect și mă aștept să reacționeze la această blocare a demersului legislativ, așa cum le impune interesul celor pe care îi reprezintă.
Vă invit, domnule președinte, să faceți un efort de memorie și să vă amintiți că votul final a fost unul elocvent. Din 192 de parlamentari prezenți, 190 au votat PENTRU, iar parlamentarii din PNL sau USR, adică parlamentarii dumneavoastră, nu au contestat constituționalitatea acestei legi.
Sigur că vom aștepta decizia Curții și vom acționa în consecință. Vă garantez însă, domnule președinte, că oricât efort ați depune, nu veți reuși să blocați dezvoltarea unei instituții a statului. Puteți doar să o întârziați, în detrimentul cetățenilor români. Dar cu ce preț?
Mi-aș fi dorit să vă fi preocupat atât de mult Poliția Română și atunci când polițiștii au fost omorâți, cu sânge rece, în misiune. Vă mai amintiți de polițistul Sorin Vezeteu? Familia lui și, din păcate, multe altele asemenea ei, așteaptă de la noi măsuri pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete. Atunci când s-au produs, ați tăcut. Acum faceți campanie…
Ați terminat cu Jandarmeria Română și acum vă ocupați de Poliție? Ce înseamnă, domnule președinte, jandarmeria pentru dumneavoastră? Oare jandarmii români sunt doar cei pe care îi acuzați fără probe sau cei care vă păzesc pe frig și viscol reședințele și pe care îi remarcați doar pentru că poartă uniforme diferite de ale SPP-ului?! Sau polițiștii români înseamnă doar deschizătorii de drumuri într-o deplasare “urgentă” către pârtiile de schi?!", a scris Carmen Dan pe Facebook.
Culmea este că președintele Sindicatului Național al Polițiștilor, Dumitru Coarnă, îi dă dreptate președintelui Iohannis și spune că noua lege este confuză și conține prevederi care se suprapun peste unele articole din Constituție precum și alte prevederi din legi care se află deja în vigoare. Liderul de sindicat îi recomandă dnei Carmen Dan să citească cu mai multă atenție Constituția.