Carmen Dan (MAI) «refuza sa creada» ca premierul Grindeanu a dezinformat in cazul Ghita

E.b. | 14.04.2017

Carmen Dan, ministrul de Interne, a fost intrebata de ce premierul Sorin Grindeanu a negat informatiile prezentate de HotNews.ro potrivit carora Ghita a fost localizat in Serbia.

Pe aceeași temă

 

 

Intrebata de ce oficiali romani, inclusiv premierul Grindeanu, au negat informatiile prezentate de HotNews potrivit carora Ghita a fost localizat in Serbia, Carmen Dan a raspuns: Pentru ca probabil la acel moment aceasta era realitatea. Eu refuz sa cred ca autoritatile romane au dezinformat, conform HotNews.

 

 

Fugarul Sebastian Ghita a fost localizat si retinut, in cursul noptii de joi spre vineri, in Belgrad, potrivit politiei romane, care precizeaza ca fostul deputat s-a legitimat cu acte false.

 

El ar fi avut acte slovene false. Aducerea lui in tara ar putea dura circa o luna. La jumatatea lunii martie,

 

HotNews a scris ca Ghita, disparut din 21 decembrie 2016, a fi fost localizat in Serbia, informatie negata inclusiv de premierul Grindeanu. 

 

 

Ghita este in custodia politiei din Belgrad, urmand sa se desfasoare procedurile de extradare, dar dupa ce autoritatile sarbe vor finaliza ancheta privind actele false folosite de fostul deputat, a declarat ministrul de interne, Carmen Dan.

 

Aducerea in tara a lui Sebastian Ghita ar putea dura aproximativ o luna, in conditiile in care Romania nu are un acord de extradare cu Serbia, au declarat surse judiciare.

 

 

 

****************************

 

 

"In urma activitatilor investigative complexe si a informatiilor furnizate de Directia Operatiuni Speciale si Directia de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Romane, in cursul acestei nopti, in Belgrad, a fost localizat si retinut, inculpatul Ghita Sebastian Aurelian.

 

Multumim reprezentantilor institutiilor de aplicare a legii din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croatia, Austria, Italia si Franta, precum si partenerilor interni, pentru cooperarea in acest caz. Schimbul de date si informatii a avut loc prin CCPI, ENFAS si PNR", conform unui comunicat la IGPR.

 

"In momentul depistarii, cel in cauza (Ghita) a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezinta insemnele unui stat din U.E", mai precizeaza comunicatul.

 

Pe numele lui Sebastian Ghita au fost emise doua mandate de arestare in lipsa.
 

Sebastian Ghita a fost trimis in judecata in doua dosare penale, cel in care mai sunt acuzati fosti sefi din Politie si Parchet din Prahova si un altul in care este judecat alaturi de fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu.
 

De asemenea, Sebastian Ghita mai este urmarit penal si in alte doua dosare de coruptie, respectiv cel privind vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania in 2012 si cel in care cumnatul fostului premier Ponta Iulian Hertanu este acuzat de fraude cu fonduri europene si alte infractiuni, in acesta din urma fiind cercetati si fostul sef al CJ Prahova Mircea Cosma, precum si fiul acestuia Vlad Cosma.
 

In 10 ianuarie, un complet de la instanta suprema a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghita, omul de afaceri fiind dat si in urmarire internationala, prin Interpol. Ghita a disparut in 21 decembrie 2016 si a fost initial dat in urmarire nationala dupa ce a incalat termenii controlului judiciar. 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22