Pe aceeași temă
Astfel, potrivit unor surse din CCR, Curtea a admis sesizarea PSD pe legea privind vechimea profesională necesară pentru intrarea în magistratură, „pentru că nu sunt îndeplinite cele patru condiţii stabilite prin decizii ale Curţii Constituţionale pentru utilizarea asumării răspunderii şi s-a avut în vedere că erau legi în Parlament, pe acest subiect, în faza de finalizare”, scrie Agerpres.
În ceea ce privește proiectul referitor la unele măsuri în domeniul transportului de persoane, Curtea a admis sesizarea PSD „pentru că nu sunt îndeplinite cele patru condiţii stabilite prin decizii ale forului constituţional pentru utilizarea asumării răspunderii şi s-a avut în vedere că erau legi în Parlament, pe acest subiect, în faza de finalizare”.
În sesizarea PSD se arată că proiectul de aprobare a OUG 51/2019 se află în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor. Acest proiect propune eliminarea transportului rutier judeţean de călători din sfera serviciilor publice, situaţie în care acesta se va desfăşura în regim comercial, cu respectarea Ordonanţei Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere.
Prin proiectul de act normativ pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea se propune abrogarea prevederilor din OUG nr. 51/2019, astfel încât transportul rutier contra cost de persoane prin servicii regulate la nivel judeţean să intre în sfera serviciilor publice.
Guvernul şi-a asumat, în 12 decembrie 2019, răspunderea în Parlament pe legile privind prorogarea unor termene în Justiţie, abrogarea OUG 51/ 2019 şi instituirea unor plafoane pentru cheltuieli publice.
PSD a contestat la CCR legea care abrogă OUG 51/ 2019 şi legea care prorogă unele termene din justiţie.
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că cele două sunt în procedură parlamentară, ceea ce ar reprezenta un conflict juridic de natură constituţională.