Ce argumente invocă Dragnea la Tribunalul UE în plângerea făcută împotriva Comisiei Europene

Laurentiu Gheorghe | 30.03.2019

Liviu Dragnea a dat în judecată Comisia Europeană la Tribunalul UE de la Luxemburg pentru că nu i-ar fi fost acordat dreptul la apărare și prezumția de nevinovăție în investigația OLAF de la Tel Drum.

Pe aceeași temă

Pentru că nu mai putea să atace raportul OLAF, pentru că se depășise termenul, a ales să atace răspunsul negativ primit de la Comisia Europeană la plângerea pe care a făcut-o împotriva raportului OLAF, care îl incriminează, scrie Ziare.com.

Jurnalul oficial al UE a publicat recent cererea acțiunea lui Dragnea împotriva Comisiei Europene.

În documentul prezentat de Ziare.com se arată că „reclamantul (Liviu Dragnea - n.r.) solicită Tribunalului:

- anularea Deciziei OCM (2018) 20575 a Comisiei, comunicata reprezentantului legal al reclamantului prin scrisoarea din data de 1 octombrie 2018;

- obligarea Comisiei la plata cheltuielilor de judecata".

Jurnalul oficial al UE publica motivele si principalele argumente ale reclamantului Dragnea:

„În susținerea acțiunii, reclamantul invocă trei motive:

  1. Primul motiv este intemeiat pe incalcarea articolului 9 alineatele (1), (2) si (4) din Regulamentul OLAF, precum si a dreptului la aparare al reclamantului in cadrul investigatiilor, inclusiv dreptul de a fi ascultat si respectarea prezumției de nevinovăție.

  2. Al doilea motiv este intemeiat pe incalcarea principiului bunei administrari in ceea ce priveste investigatiile, precum si pe refuzul de a deschide o investigatie referitoare la desfasurarea investigatiei OLAF.

  3. Al treilea motiv este intemeiat pe incalcarea dreptului de acces la documentele privind investigatia OLAF".

Dragnea este asistat de avocații Bernard O'Connor si Sebastien Gubel.

HotNews.ro citează părerea unor juristi, conform căreia această acțiune îi va putea aduce lui Dragnea, cel mult, o nouă adresă oficială de la Comisia Europeană, prin care să i se explice din nou, reformulat, că rapoartele OLAF sunt corecte. „Un motiv de tergiversare, mai poate cumpăra timp în dosarul Tel Drum”, a declarat un jurist, pentru HotNews.ro.

Amintim ca Dosarul Tel Drum de la DNA se bazeaza pe o investigatie OLAF care constata o frauda masiva cu fonduri europene in domeniul construcției de drumuri si recomanda recuperarea integrala a 21 de milioane de euro. Una dintre fraude se refera la Tel Drum.

Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni privind deturnarea de fonduri europene, in legatura cu favorizarea companiei in privinta acordarii de contracte. Faptele ar fi fost comise in perioada in care era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22