Ce averi au parlamentarii care vor pensii SPECIALE? Ciprian Nica, deputat PSD: Am reparat NEDREPTATILE comise de guvernarea Boc şi Băsescu

P.c. | 20.04.2015

Pe aceeași temă

Proiectul de lege care acorda pensii speciale parlamentarilor a fost depus la Camera Deputatilor. Proiectul contine o anexa in care se prezinta o sinteza privind indemnizatiile parlamentarilor si varsta de pensionare/cuantumul pensiei in unele tari ale UE. Cel mai înstărit dintre parlamentarii care a semnat acest proiect de lege are în conturi, conform propriei declaratii de avere, 3 milioane de euro, relateaza Gandul.

 

Marin Anton, deputat UNPR

 

Deputatul UNPR Marin Anton se afla pe primul loc în topul celor mai înstăriţi parlamentari care au semnat acest proiect. Fost deputat PNL, fost deputat PMP, fost secretar de stat la Ministerul Mediului şi la Ministerul Transporturilor, acum este la al doilea mandat de parlamentar şi s-ar încadra la o pensie specială de aproximativ 2.400 de lei.

 

Potrivit declaraţiei sale de avere, Marin Anton are în conturi aproximativ trei milioane de euro, 29 de terenuri, trei apartamente, două case de locuit şi una de vacanţă, un BMX X5, BMW M6 şi un Mini Cooper, plus ceasuri şi bijuterii (90.000 euro) şi tablouri (peste 160.000 de euro) de peste 250.000 de euro.

La capitolul venituri, Marin Anton a declarat indemnizaţia de parlamentar, dar şi veniturile soţiei, în calitate de director la două firme.

Marin Anton a fost contactat de gândul, însă nu a răspuns.

 

Ion Răducanu, deputat PSD

 

Răducanu este pe locul 2 când vine vorba despre suma deţinută în conturi, dintre semnatarii proiectului de lege privind pensiile speciale.

 

Potrivit declaraţiei sale de avere, Răducanu deţine trei imobile în Timişoara şi un teren (o curte). Nu are maşină declarată, însă are bijuterii în valoare de 15.000 de euro. În conturi mai are ”doar” 470.000 de euro, în condiţiile în care, în urmă cu un an, avea aproximativ 560.000 de euro.

Venituri obţine, pe lângă indemnizaţia de parlamentar, din dividende, dar şi salariile soţiei, director la o firmă şi consilier la altă firmă.

Ion Răducanu a fost contactat de gândul, însă nu a răspuns.

 

CITITI SI: 255 de parlamentari au semnat proiectul prin care isi acorda pensii speciale. Proiectul a fost depus la Camera Deputatilor

 

Vasile Varga, deputat PNL

 

Vasile Varga ocupă locul trei în topul celor mai înstăriţi dintre iniţiatorii proiectului. El a declarat şase terenuri intravilane, o casă de vacanţă la Lepşa, Vrancea, două case de locuit în Brăila şi două spaţii comerciale, un Mercedes, o ambarcaţiune şi un Audi A8. Tot în declaraţia de avere apar şi obiecte de artă în valoare de 4.000 de euro, bijuterii de 60.0000 de euro, în timp ce veniturile sale constau în indemnizaţia de parlamentar, activităţi notariale şi chirii.

Vasile Varga a spus că-şi va retrage semnătura şi că nu va vota proiectul de lege privind pensiile speciale, mai ales că Alina Gorghiu a anunţat că PNL nu susţine această iniţiativă.

 

CITITI SI: Parlamentarii vor din nou pensii speciale: Un proiect de lege adaugă indemnizatii intre 1.200 si 3.600 de lei la pensiile alesilor

 

Anghel Stanciu, deputat PSD

 

Un deputat care a încercat şi în trecut să reintroducă pensiile speciale pentru parlamentari este pesedistul Anghel Stanciu. Deputat de Iaşi, aflat la al şaselea mandat în Parlament, pesedistul nu are niciun teren, ci doar un apartament. Cu toate acestea, în conturi are aproximativ 230.000 de euro.

În calitate de profesor Universitar, preşedinte al Academiei oamenilor de Ştiinţă şi al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, Anghel Stanciu are venituri şi din această zonă, pe lângă indemnizaţie.

 

Ciprian Nica, deputat PSD

 

Deputatul PSD Ciprian Nica, pe locul 5 in acest clasament are în conturi aproximativ 200.000 de euro. Potrivit declaraţiei de avere, Nica are un apartament cu patru camere, unul cu două camere, o casă moştenită, o altă casă veche, plus un spaţiu comercial în care are biroul notarial.

El a mai declarat şi două maşini Dacia Logan şi un Audi A8, bijuterii de 5.000 de euro şi obiecte de artă de 5.000 de euro.

Am reparat  nedreptăţile comise de guvernarea Boc şi Băsescu, care a tăiat pensiile, salariile, care a mărit TVA-ul, care a închis spitalele şi din 2012 am reuşit să reparăm o mare parte din aceste probleme. Consider că e un act de dreptate într-o ţară normală, în condiţiile în care şi parlamentarii sunt cei mai prost plătiţi din toată Europa, mai ales că, în momentul de faţă, se trage cu toate tunurile din toate direcţiile către Parlament, ceea ce nu este normal. Poate nu e oportun, dar e necesar să se revină şi la parlamentari pentru că Parlamentul este organul suprem legislativ al ţării. Mulţi vin şi muncesc acolo. E adevărat că avem şi noi uscăturile noastre, nu există pădure fără uscături, dar o să facem curăţenie”, a declarat Nica pentru gândul.

Întrebat despre cei 200.000 de euro din conturile sale, deputatul PSD a fost rezervat. ”Este munca mea de 30 de ani, sunt conturile familiei mele.  Am strâns banii tot timpul, nu i-am cheltuit”, a conchis el.

 

Viorel Stefan, deputat PSD

 

Deputatul PSD  Viorel Ştefan se afla la al cincilea mandat în Parlament, primele trei fiind de senator. El s-ar califica deci la o pensie specială de 4.000 de lei. Potrivit declaraţiei sale de avere, în conturi are tot aproximativ 200.000 de euro, un teren intravilan, un apartament şi o casă de locuit. În plus, el a mai declarat şi un Seat Ibiza şi o Toyota Auris.

Are venituri din indemnizaţie, dividende şi dobânzi bancare, plus salariul soţiei, care lucrează la firmă.

 

CITITI SI: Dupa scandalul imunitatii, parlamentarii isi vor PENSIILE SPECIALE inapoi

 

Stanciu Zisu

 

Stanciu Zisu, un alt deputat care a semnat acest proiect, are, potrivit declaraţiei de avere, 70 de terenuri şi 12 imobile (11 apartamente şi un spaţiu comercial), bijuterii din aur şi ceasuri de 18.000 de euro, iar în conturi are aproximativ 104.000 de euro.

Şi el a semnat proiectul de lege privind pensiile speciale, asta deşi are venituri şi din chirii, terenuri date în arendă şi dobânzi bancare.

Stanciu Zisu a fost contactat de gândul, însă nu a răspuns.

 

Ciprian Rogojan, senator UNPR de Maramureş

 

Rogojan are 15 terenuri în Baia Mare, majoritatea agricole, şi două case de locuit. Potrivit declaraţiei sale de avere, are în conturi aproximativ 90.000 de euro, un Audi A6 şi un Logan. Nu are alte venituri constante, în afară de indemnizaţia de senator.

Ciprian Rogojan a fost contactat de gândul, însă nu a răspuns.

 

Denes Seres, chestor al Camerei Deputaţilor, ales pe listele UDMR

 

Este la al şaselea mandat de parlamentar, primele trei fiind de senator. Astfel, dacă proiectul de lege pe care l-a semnat ar fi adoptat, ar primi o pensie specială de 4.000 de lei.

Potrivit declaraţiei sale de avere, Denes Seres are opt terenuri, un apartament, o casă de locuit şi un tractor

 

Camelia Khraibani, deputat PSD de Gorj

 

Potrivit declaraţiei de avere, are 11 terenuri şi şapte imobile: două apartamente în Gorj şi Bucureşti (un leasing pe numele fiicei), trei apartamente în Liban moştenite de la soţ, o casă de locuit în Gorj şi un spaţiu comercial. Mai mult, ea a declarat şi un autotorism Volkswagen şi un Audi A4, plus bijuterii de 10.200 de euro.

Are un singur cont la Banca Libaneză din 2011, în care a strâns echivalentul a 55.000 de euro.

 

CITITI aici proiectul de lege

 

Prevederi ale proiectului de lege care acorda pensii speciale parlamentarilor

 

255 de deputaţi şi senatori au depus un proiect de lege prin care se va face o modificare la Statutul deputaţilor şi senatorilor prin care parlamentarii cu un mandat ar primi o indemnizaţie specială de 1.200 de lei, cei cu două mandate -2.400 de lei, iar cei cu cel puţin trei mandate- 4.000 de lei. 

Deşi pe lista de iniţiatori ai proiectului de lege sunt şi 23 de liberali, co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat că partidul nu susţine acest proiect şi că mai mulţi liberali care apar ca iniţiatori îşi vor retrage semnătura.

In proiectul de lege se prevede faptul că suma pe care fiecare deputat sau senator ar urma să o primească se calculează  prin înmulţirea 0,55% din indemnizaţia brută lunară de parlamentar cu numărul mandatelor, iar pensia se va actualiza ori de câte ori se va majora sau indexa indemnizaţia parlamentarilor şi se va cumula cu orice tip de pensie din sistemul public de pensii.

Proiectul a fost semnat de 255 de parlamentari, dintre care 180 sunt de la PSD, 23 de la PNL, 19 de la PC-PLR, 14 de la UDMR, 8 de la grupul Democrat-Popular, 8 independenţi şi trei reprezentanţi ai minorităţilor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22