Ce spune presedintele CSM despre informatiile pe surse

T.d. | 24.02.2015

Pe aceeași temă

Aparitia unor informatii pe surse in spatiul public poate duce “la o judecata publica, fie prematura, fie deformata”, a declarat, marti, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

"Fără a minimiza importanţa informării publicului cu aspectele cu caracter public din anchetele penale aflate în desfăşurare, consider, însă, că aceasta trebuie atent dozată, nu numai pentru asigurarea securităţii actului de justiţie şi respectării drepturilor fundamentale ale persoanelor cercetate, ci şi pentru a elimina potenţialele surse de presiune asupra muncii procurorilor”, considera Marius Tudose, potrivit Romania Libera.

Presedintele CSM sustine ca “apariţia în spaţiul public a unor informaţii pe surse, transcripturi, aspecte de viaţă privată, pot duce la o judecată publică, fie prematură, fie deformată, sau pot face deliciul publicului. În egală măsură, pot conduce la escaladarea dezbaterilor publice dincolo de perimetrul de siguranţă necesar unei bune gestionări a activităţilor de anchetă şi pot genera reflexe de apărare din partea inculpaţilor care, odată manifestate public, sunt resimţite sau se constituie în atacuri la independenţa şi/sau reputaţia procurorilor", a mai spus Marius Tudose, la prezentarea bilanţului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru anului 2015.

Potrivit sefului CSM, Justitia se face prin instantele de judecata. Marius Tudose crede ca o informare completa a publicului cu privire la actiunile judiciare “isi poate avea originea doar in textul hotararii judecatoresti definitive pronuntate de instanta”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22