Pe aceeași temă
'Propunerea noastră ar fi ca aceia care vin cu o sesizare care se dovedește corectă după aceea, deci cei care ne dau informații despre încălcarea legii, fie că sunt angajați în acea firmă sau în ce context au aflat ceva, după ce se dovedește corectă și instanța confirmă că firma a încălcat legea, pot să primească până la 1% din cuantumul amenzii, dar nu mai mult de 100.000 de euro", a afirmat Chirițoiu.
Propunerea urmează să fie trimisă sub formă de amendament către Parlament, la Legea Consiliului Concurenței. Deocamdată, Ordonanța a fost trimisă către Parlament, respectiv către Senat.
Chirițoiu a explicat că, în prezent, există posibilitatea de a fi sesizați, inclusiv prin sesizări anonime, dar că se dorește să se facă un pas în plus spre mecanisme care există în țări, precum Ungaria sau Statele Unite ale Americii.
De asemenea, Bogdan Chirițoiu a menționat că autoritatea pentru concurență a declanșat, în 2015, până la 1 octombrie, un număr de 10 investigații, față de 9 în aceeași perioadă din 2014, și a finalizat 11 investigații în acest an, față de 9 la aceeași dată a anului trecut.
Amenzile aplicate în acest an se ridică la 13.670.569 lei (aproximativ 3.050.075 euro).
Pe de altă parte, Consiliul Concurenței are în derulare 61 de investigații, comparativ cu 67, cât se înregistrau în 2014.