Cezar Preda, PDL: Guvernul trebuie să creeze locuri de muncă, nu să mărească venitul minim garantat

Fara Autor | 10.05.2013

Pe aceeași temă

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a criticat vineri, într-o conferinţă de presă, decizia Guvernului de a majora cuantumul ajutoarelor sociale, începând cu 1 iulie, susţinând că era oportun ca Executivul să înfiinţeze locuri de muncă.

 

 

Cezar Preda a spus că nu poate fi lăudabilă o astfel de decizie, în condiţiile în care românii au nevoie de locuri de muncă: "Cel mai bine era ca Guvernul să creeze locuri de muncă, nu să mărească venitul minim garantat".

Totodată, deputatul de Buzău a criticat şi modul în care actuala putere a guvernat ţara în ultimul an.

"USL profită de măsurile de austeritate luate de PDL pentru care am plătit foarte mult electoral, cred că ce a însemnat guvernarea Emil Boc în păstrarea stabilităţii macro economice a constiuit un reper solid pentru o guvernare USL fără alte acţiuni politice. De un an de zile USL nu face nici o acţiune politică de a guverna, ci doar administrează bugetele previzionate de PDL. Dar aici nu e problema de merit, cine a făcut bine, cine nu, important e cât de bine o duc românii, iar ei o duc mai prost după un an de guvernare USL. Faptul că le-au fost date salariile înapoi nu înseamaă nimic pentru că au crescut inflaţia şi preţurile", a declarat Cezar Preda.

 

Guvernul va majora cuantumul ajutoarelor sociale, începând cu 1 iulie, pentru a compensa creşterea preţurilor la energie, a anunţat premierul Victor Ponta.

El a precizat că suma venitului minim garantat va creşte în medie cu 13%, în două tranşe, iar alocaţia de susţinere a familiei va fi majorată în medie cu 30%.

În luna februarie, Ministerul Muncii, Familiei a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care propune reglementarea măsurilor speciale destinate beneficiarilor de ajutor social şi de alocaţie pentru susţinerea familiei pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare determinate de eliminarea tarifului social la energie electrică şi creşterea preţului la energie electrică şi gaze naturale.

Proiectul de act normativ propune instituirea ajutorului suplimentar pentru energie electrică şi gaze naturale pentru beneficiarii ajutorului social şi ai alocaţiei pentru susţinerea familiei, diferenţiat în funcţie de veniturile familiei/persoanei singure, respectiv 23 de lei pentru beneficiarii ajutorului social şi ai alocaţiei pentru susţinerea familiei care au venituri pe membru de familie de până la 200 lei şi 18 lei pentru beneficiarii alocaţiei pentru susţinerea familiei care au venituri pe membru de familie cuprinse între 201 şi 370 lei.

Conform unor estimări realizate de experţii Băncii Mondiale pe baza datelor existente la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei şi a celor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, creşterea cheltuielilor cu energia electrică pentru categoriile vulnerabile se situează între 14 lei şi 20 de lei, la care se adaugă o creştere medie de 3 lei a preţului la gazele naturale.

Sursa: MEDIAFAX

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22