Pe aceeași temă
Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au dispus, sâmbătă noapte, reţinerea pentru 24 de ore a medicului Gheorghe Burnei, audiat mai multe ore de procurori, transmite News.ro.
El urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei a fost ridicat, sâmbătă dimineaţă, de poliţişti şi dus la Spitalul ”Marie Curie”, pentru a asista la una dintre cele cinci percheziţii care au avut loc în acest caz. O altă percheziţie a avut loc la locuinţa medicului.
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii a arătat, întro postare pe Facebook, că, în acest caz, există două posibiltăţi, fie chirurgul Gheorghe Burnei are doar o problemă de corupţie, fie există o problemă gravă de sistem.
Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, care este şi şeful Clinicii de Ortopedie a spitalului, este suspectat de luare de mită şi experimente neautorizate pe copii. El ar fi cerut sume cuprinse între 1.000 de lei şi 1.000 de euro pentru o operaţie, au declarat, sâmbătă, pentru News.ro surse judiciare.
Denunţul împotriva chirurgului Gheorghe Burnei a fost făcut în septembrie, iar cauza vizează 17 fapte de corupţie comise în perioada octombrie-noiembrie, anunţa Parchetul Tribunalului Bucureşti.
Doi colegi de la Spitalul "Marie Curie" din Capitală din echipa doctorului ortoped Gheorghe Burnei au fost audiaţi în calitate de martori, iar cabinetul medicului Burnei a fost sigilat de anchetatori.
Pe numele lui Gheorghe Burnei au fost deschise două dosare distincte, intrumentate însă de acelaşi procuror, au precizat sursele citate.
Unul dintre dosare a fost deschis în urmă cu aproximativ două luni, pentru luare de mită, după ce părinţii unuia dintre copiii operaţi de medic au făcut un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie. Anchetatorii l-au supravegheat pe medic şi au constatat că el cerea sume cuprinse între 1.000 de lei şi 1.000 de euro, pentru o operaţie, au mai arătat sursele.
Al doilea dosar al lui Burnei vizează acuzaţii de vătămare corporală gravă şi tentativă de omor, potrivit surselor citate.
Cu câteva zile în urmă, în 6 decembrie, Casa Jurnalistului a prezentat cazul unei fete, care, în urma a 11 operaţii efectuate de Gheorghe Burnei, de-abia se mai poate da jos din pat, după ce medicul i-ar fi implantat un dispozitiv ceramic neomologat.
Medicul Gheorghe Burnei este profesor universitar la Catedra de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrica a UMF "Carol Davila" din Bucureşti. Burnei este şi şeful Clinicii de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului "Maria Sklodowska Curie".
El a realizat şase intervenţii chirurgicale în premieră mondială şi 22 de intervenţii chirurgicale în premieră naţională, potrivit prezentării sale de pe site-ul reţelei de clinici "Regina Maria".
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, sâmbătă, că nu ar fi existat nicio sesizare la Colegiul Medicilor din România împotriva chirurgului Gheorghe Burnei, iar în acest caz medicul fie are doar o problemă de corupţie, fie există o problemă gravă de sistem şi de încredere în instituţii-cheie.
"Am transmis ieri (vineri, n.r.) o adresă către preşedintele Colegiului Medicilor din România pentru a înţelege dacă au existat plângeri referitor la cazurile profesorului Burnei şi cum au fost ele soluţionate. Din discuţia telefonică pe care am avut-o azi dimineaţă (sâmbătă, n.r.) cu dr. Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor - instituţia care oficial este cea îndreptăţită să evalueze (şi prin asta să prevină) astfel de cazuri -, se pare că nu a existat nicio astfel de sesizare. Vor reveni cu detalii la începutul săptămânii", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.
Ministrul Sănătăţii a mai arătat că, în acest caz, există două posibiltăţi, fie chirurgul Gheorghe Burnei are doar o problemă de corupţie, fie există o problemă gravă de sistem.