Pe aceeași temă
Numele lui Dan Mihalache este vehiculat pentru a prelua sefia cancelariei prezidentiale a noului presedinte ales, Klaus Iohannis. Mihalache, care a confirmat informatia pentru EVZ, este caracterizat de controversa. Fost deputat PSD, consilier al fostului premier Adrian Nastase, Dan Mihalache a fost secretar general adjunct al Guvernului, in perioada mai-noiembrie 2012. A fost demis din aceasta functie, dupa ce a declarat ca “daca parteneriatul romano-american sta in domnul Horia Georgescu (seful ANI - n.red.), mai bine fara".
Ulterior, Mihalache a trecut la PNL si a devenit consilierul liderului liberal Crin Antonescu, potrivit Hotnews.
Potrivit sursei citate, in campania prezidentiala a lui Klaus Iohannis, Mihalache s-a ocupat de strategie, cu precadere de sondajele de opinie, cercetarea de piata si mesajele politice.
Agentiile de presa au relatat ca mai multi viitori consilieri ai lui Iohannis au fost prezenti, miercuri, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta cu reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale despre modul de organizare si functionare a institutiei.
Potrivit unor surse liberale citate de Mediafax, printre cei care au participat la intalnirea cu actuali consilieri prezidentiali s-au aflat Dan Mihalache, George Scutaru, Andrei Muraru si Cosmin Marinescu.
Acestia au discutat despre modul de organizare si functionare a Administratiei Prezidentiale, in pregatirea preluarii, de catre Klaus Iohannis, a mandatului de presedinte al Romaniei, pe 22 decembrie.
Cine este Dan Mihalache
Posibilul viitor şef al Cancelariei Prezidenţiale este absolvent al Facultăţii de Drept şi doctorand în Ştiinţe Politice la S.N.S.P.A. Încă de pe băncile Facultăţii, Mihalache a început să lucreze ca jurnalist, potrivit Adevarul.
A fost reporter, redactor, publicist şi comentator la ziarul „Azi“, ziarul de partid al FSN in anii 90. Mihalache intra in politică în 2004, cand a fost numit expert guvernamental şi consilier al ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul.
În perioada 2001-2004, Mihalache a fost consilier al premierului Adrian Năstase, iar la alegerile parlamentare din 2009, a obţinut un mandat de deputat pe listele PSD. Timp de un an, viitorul şef al Cancelariei prezidenţiale s-a bucurat şi de privilegiile calităţii de membru în Parlamentul European.
A fost membru PSD timp de opt ani, perioadă în care a ocupat mai multe funcţii: membru al Biroului Executiv Central, secretar executiv pentru analiză politică, vicepreşedinte al departamentului de politică externă, membru al Comitetului Internaţionalei Socialiste pentru spaţiul fostului CSI şi Caucaz, membru al Grupului de lucru al Partidului Socialiştilor Europeni pentru Vecinii Est –Europeni (PES -WGEEN ).
Viitorul şef al Cancelariei prezidenţiale a părăsit rândurile PSD în 2009, atunci când a mers alături de liberalul Crin Antonescu pentru a deveni director de comunicare şi strategie al campaniei liderului PNL.