Pe aceeași temă
Intrebat daca intentioneaza sa vanda Portul Constanta olandezilor de la DFDS in schimbul intrarii in spatiul Shengen, premierul a raspuns:
"Nu, nu am de gand sa vand nimic, nici portul Constanta si nici altceva. E pacat ca unii care cred ca lovesc in mine cu astfel de speculatii iresponsabile, lovesc de fapt in Romania si invrajbesc oamenii."
Pemierul a reiterat intr-un comentariu ulterior ca "nu, nu este adevarat. Sunt speculatii iresponsabile. Nu am spus niciodata asa ceva. E pacat pentru tara asta ca unii se joaca atat de usor cu astfel de afirmatii, chiar folosite la conditional."
Intrebat intr-un alt comentariu de ce vrea sa semneze un nou acord cu Fondul Monetar International, Ciolos a raspuns: "Cine v-a spus asta? Eu nu in niciun caz, si nici vreun membru al guvernului. Dimpotriva, am spus deja la inceput de mandat ca nu cred ca in situatia actuala Romania are nevoie de un acord cu FMI", scrie Hotnwes.
***
Cioloș a mai intrat în dialog cu comentatorii de pe contul său de Facebook, când a izbucnit scandalul cu evacuarea Antenelor, când Inatact susținea în mod fals că li s-au dat cinci zile să părăsească sediile, premierul a fost chemat îN Parlament să dea explicații, iar președintele Iohannis a luat apărarea trustului lui Voiculescu.
“1) Am salutat, susținut și susțin în continuare fondul intervenției #ANAF, atât în acest caz despre care discutăm, cât și în general, când intervenția este justificată pe deplin de aplicarea legii și nu se lasă intimidată de presiuni de orice fel în a-și face treaba. Am comunicat direct fiscului sprijinul meu integral pentru tot ceea ce face ca să aplice legea.
2) Regret MODUL în care a acționat ANAF în acest caz și în altele, prin descindere în forță care poate fi interpretată ca intimidare. Nu sunt de acord cu acest mod de acțiune nici în acest caz, nici în general, față de firme sau simpli cetățeni contribuabili. Le-am solicitat să aplice legea fără a utiliza astfel de practici, care riscă să discrediteze imaginea de instituție în slujba cetățeanului. Acest gen de comportament ar trebui să se schimbe. ANAF poate fi eficientă și respectată și fără să creeze panică sau teamă, arătând respect și fermitate față de cei pe care îi controlează.
3) Abordarea ANAF trebuie să fie orientată pe aplicarea legii care să nu lase impresia intenției de a întrerupe activitatea entităților respective ci de a recupera bunurile sau resursele care aparțin sau sunt datorate statului. Scopul, în aplicarea legii, nu este de a închide firma, ci de a rezolva problema legală (care, în acest caz, este recuperarea imobilului)”, a scris atunci premierul pe Facebook.
Cioloș a intrat chiar în dialog cu cei care au comentat postarea și la un moment dat a insistat: “Pe fond ANAF a acționat foarte bine. Dar risca sa se discrediteze ca institutie daca lasa impresia dorintei de a intimida pe cei controlati. DOAR forma am regretat-o, nu fondul, pe care il apreciez si susțin”.
Ulterior, la întrebarea cuiva, premierul a scris: “Nu, nu mă îndoiesc. Incerc să găsesc echilibrul si bunul simț, indiferent de presiunea dintr-o parte sau alta. Unii interpreteaza cautarea echilibrului ca o ezitare sau o slăbiciune”.