Cîțu a refuzat majorarea de capital decisă de Nazare pentru „banca spionilor”, controlată de Rusia

Redactia | 13.07.2021

Fostul ministru al Finanțelor Publice, Alexandru Nazare, a inițiat un memorandum prin care cere guvernului să aprobe participarea României la majorarea de capital a Băncii Internaționale de Investiții.

Pe aceeași temă

Este vorba de suma de 14,3 milioane de euro, potrivit documentului consultat de Economedia.ro. Premierul Florin Cîțu a declarat pentru Economedia.ro că respinge categoric participarea României la această majorare de capital.

Premierul Florin Cîțu s-a declarat ”neplăcut surprins” că fostul ministru de finanțe, Alexandru Nazare, a aprobat memorandumul privind participarea României la majorarea de capital a unei bănci controlate de Rusia.

„România nu are nimic de câștigat de pe urma participării la această bancă. Sunt neplăcut surprins să văd acest memorandum dat spre avizare de fostul ministru către guvern. Nu înțeleg cine l-a convins că e un lucru bun pentru România. Ieri l-am primit, sunt total surprins neplăcut de eveniment. Vom începe cu această investigație, să vedem cine a decis că e bine ca România să bage milioane de euro într-o bancă a rușilor.”

Alexandru Nazare nu a răspuns la mesajele și apelurile Economedia.ro până la ora publicării articolului

Banca Internaţională de Investiţii (IIB), controlată de Rusia, s-a relocat în 2019 la Budapesta, capitala Ungariei. Opoziția maghiară și presa internațională au scris în mod repetat despre controversele diplomatice din jurul băncii, presupusă a avea legături cu agenţiile de spionaj ale Kremlinului. România este acționar al băncii înființate în epoca URSS, cu 7,69%. Rusia, cu 44%, deține cel mai mare pachet de acțiuni al băncii.

Citește integral pe economedia.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22