Cîțu: Studiul de impact al OUG 114 realizat de BNR arată reducerea cu 2 procente a creșterii PIB

Laurentiu Gheorghe | 08.03.2019

Senatorul PNL, Florin Cîțu, citează din studiul de impact realizat de Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR, care i-a fost prezentat joi liderului PSD Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

Potrivit lui Florin Cîțu, studiul realizat de BNR și asumat de Florin Georgescu arată că doar taxa pe bănci ar reduce creșterea economică în 2019 și 2020 cu aproape două puncte procentuale. Or, OUG 114 mai impune taxe similare și în sectorul energetic și cel al telecomunicațiilor.

„ATENŢIE!!! Doar taxa pe sistemul bancar ar reduce creşterea economică în 2019 şi 2020 cu aproape două puncte procentuale (!!!) cumulativ. Dragnea a înţeles acum că şi Preşedintele ştie că bugetul este construit cu date FALSE şi nu are cum să mai ascundă asta! Doar această informaţie despre creşterea economică poate porni o ieşire masivă de capital care duce imediat la deprecierea monedei naţionale, inflaţie şi dobânzi mari. Efectul acesta este doar al taxei pe lăcomie pentru sistemul bancar. Efectul OUG 114 în TOTALITATE înseamnă CRIZĂ ECONOMICĂ”, susține Florin Cîțu.

„Studiul prezinta 4 scenarii. Si varianta pe care acum o negociaza Teodorovici cu bancile inseamna scaderea cresterii economice. De asta este nervos Dragnea. De aceea le-a dat ordin ca aceasta informatie sa NU ajunga la Standard & Poors. Mai ales ca studiul prezinta o majorare a primei de risc pentru Romania”, mai scrie Florin Cîțu.

După ce i s-a prezentat impactul devastator asupra economiei aplicarea prevederilor din Ordonanța 114, așa-zisă a lăcomiei, Dragnea i-a băgat în ședință în biroul său de la Camera Deputaților pe Darius Vâlcov, Orlando Teodorovici și de la ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Chițoiu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22