Pe aceeași temă
"Fostul preşedinte Băsescu este un om din ce în ce mai grăbit. Grăbit să îşi construiască o platformă politică suficient de puternică încât să îi asigure intrarea în Parlament şi imunitatea parlamentară. Grăbit să acceadă la putere sub o formă sau alta. În ciuda faptului că a adunat doar puţin peste 4% din voturi la nivel naţional la alegerile locale, PMP are 8 vicepreşedinţi de consilii judeţene, încheind alianţe fie cu PSD, fie cu PNL," arata Clotilde Armand, care nu are o parere mai buna nici despre UNPR.
"De ceva vreme UNPR a fost scos la mezat. Întâi s-au înfruptat din oastea de strânsură a plagiatorului şi urmăritului penal Gabriel Oprea cei de la PSD, care au racolat o bună parte dintre parlamentarii UNPR. Apoi s-a negociat o fuziune pentru ceea ce mai rămăsese din partid, atât cu cei de la PNL, cât şi cu PMP. Pentru că probabil nu s-au înţeles la preţ cu liberalii, UNPR-iştii au bătut palma cu PMP, instrumentul politic al fostului preşedinte Traian Băsescu."
Armand considera ca partidul rezultat in urma fuziunea este plin de urmariti penal: "Partidul rezultat în urma fuziunii dintre PMP şi UNPR este mai plin de urmăriţi penali, trimişi în judecată sau arestaţi preventiv chiar şi decât PSD.
În fapt, PMP şi Traian Băsescu reprezintă chintesenţa imoralităţii şi a lipsei de scrupule caracteristică vieţii politice din România. Cel care s-a declarat timp de 10 ani un mare susţinător al statului de drept şi al luptei împotriva corupţiei nu pierde acum nicio ocazie ca să denigreze justiţia şi procuratura. Cel care şi-a făcut un titlu de glorie din a „lupta” cu mogulii media a devenit un om de casă al televiziunii lui Sebastian Ghiţă.
În campania electorală de acum 12 ani, domnul Băsescu declara că România este blestemată să aleagă un preşedinte dintre doi foşti comunişti (domnia sa şi Adrian Năstase). Este păcat că domnul Băsescu nu are decenţa şi înţelepciunea de a se retrage demn din viaţa publică şi a lăsa românii să aleagă în sfârşit lideri politici care nu au o astfel de povară în biografie. Este păcat că ’’soluția imorală’’ mai există."