Pe aceeași temă
„Este o decizie așteptată, o decizie logică și foarte normală într-un stat democratic, numai că ar trebui să se facă o intervenție în urma acestei decizii a Curții Constituționale. Adică ar trebui dată o decizie, o ordonanță, o hotărâre fie de guvern, fie prin Parlament ca să stabilească ce se întâmplă în urma deciziei CCR, ce se întâmplă cu cei care au fost condamnați în baza unor protocoale ilegale, neconstituționale și unice într-o țară democratică”, a declarat pentru Mediafax secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu.
El a mai spus că deși decizia este ”bombă”, trebuie să se știe că numai în România s-a întâmplat așa ceva.
”Numai la noi serviciile secrete au avut protocoale de colaborare cu procurorii. În aceste condiții tot ceea ce s-a întâmplat pe baza acestor protocoale, logic, este nul”, a conchis liderul PSD.
CCR a admis, miercuri, sesizarea Camerei Deputaților referitoare la existența unui conflict între Parlament și Ministerul Public care prevede, printre altele, că efectele protocoalelor continuă să se producă, chiar şi după denunţarea lor, au declarat surse juridice pentru Mediafax.
Decizia judecătorilor Curții vine după ce aceștia au amânat în mai multe rânduri pronunțarea asupra acestui conflict cu care au fost sesizați.