Comisia Europeană, raport pentru România: Nu a reparat stricăciunile din Justiție făcute de PSD

Redactia | 20.05.2020

Reforma administrației, colectarea veniturilor bugetare și digitalizarea interacțiunii dintre stat și contribuabili (firme și cetățeni) sunt marile restanțe ale statului, arată Comisia Europeană, care crit

Pe aceeași temă

Executivul european critică autoritățile române pentru lipsa măsurilor din justiție care să anuleze schimbările făcute de guvernele PSD în anii 2017 – 2019.

De asemenea, Comisia critică lipsa marilor investiții publice în infrastructura de transport și face o radiografie dură a sistemului de sănătate: lipsa de specialiști, facilități medicale învechite, lipsa produselor și medicamentelor, educație precară a medicilor și asistenților, acces precar la serviciile de sănătate pentru cetățenii din mediul rural și din comunitățile sărace.

Executivul de la Bruxelles arată că proiectata creștere cu 40% a pensiilor de la 1 septembrie, garantată de legea promovată de PSD, va pune o presiune uriașă pe finanțele publice într-un moment în care acestea sunt oricum afectate de pandemia de coronavirus.

Comisia Europeană salută măsurile luate de guvern pentru a ușura povara crizei asupra firmelor și angajaților, dar arată că pentru revenirea economică va fi nevoie de alocarea mai multor resurse publice, mai ales în sectorul serviciilor – cel mai puternic afectat.

În ceea ce privește programul guvernamental de garantare a creditelor bancare pentru IMM-uri, Comisia arată că acesta va avea un impact limitat din cauza că băncile nu creditează micile întreprinderi – mai cu seamă IMM-urile inovative.

Comisia Europeană cere României să pornească marile investiții publice și să finanțeze sectorul cercetării și inovării, arătând că există o subfinanțare a cronică a R&D.

Sursa: G4Media

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22