Pe aceeași temă
Comisia Europeana si FMI si-au dat acordul in privinta noului Cod Fiscal, acesta urmand sa intre in vigoare din 1 ianuarie 2016, relateaza ziare.com
Ministrii de Finante ai tarilor membre UE au analizat, marti, in ce stadiu se afla reformele la care s-a angajat Romania, prin acordul incheiat cu FMI si CE, in anul 2013, care va continua pana in luna septembrie, noteaza si Adevarul.
Codul Fiscal a fost pe masa Consiliului ECOFIN, primind astfel acceptul ministrilor de Finante privind reglementarile ce urmeaza sa intre in vigoare incepand din 2016.
CITITI SI: Codul fiscal a fost adoptat de Camera Deputatilor cu 306 voturi pentru
La inceputul lunii iunie, FMI a recomandat Guvernului ajustarea masurilor de relaxare fiscala din proiectul Codului Fiscal. Reprezentantul FMI in Romania, Guillermo Tolosa, a spus ca, pentru anul 2016, deficitul bugetar este unul considerabil, astfel ca proiectul Codului Fiscal trebuie "revizuit semnificativ".
De asemenea, pe 26 iunie, reprezentantii Comisiei Europene au respins noul Cod Fiscal, fara sa cada de acord cu reprezentantii Guvernului privind modificarile aduse.
CITITI SI: Comisia Europeana anunta ca NU a ajuns la un acord cu Romania din cauza POLITICII FISCALE
Codul Fiscal a fost adoptat cu 306 de voturi, pe 24 iunie, in Camera Deputatilor, care este for decizional. Documentul a fost trimis la presedintele Klaus Iohannis: seful statului ar putea promulga legea sau ar putea sa o retrimita Parlamentului pentru reexaminare.
Printre masurile cuprinse se numara si reducerea TVA la 19%, eliminarea supraacizei de 7 eurocenti la carburanti si asa-numita "taxa pe stalp" pentru companii. Noul Cod Fiscal intra in vigoare de la 1 ianuarie 2016.