Pe aceeași temă
La aceeasi perchezizie, procurorii au gasit cca 30 de înscrisuri care conţineau informaţii „Secret de stat” sustrase de Ispas timp de 8 ani, intre 1 decembrie 2004 si 18 septembrie 2012, în calitatea sa de ofiţer de poliţie.
Alături de Ispas au mai fost trimisi in judecata si alti sef de la criminalitate organizata si anticoruptie, arata rechizitoriul citat de Adevarul.
Ispas mai este trimis în judecată în dosarul fostului deputat Sebastian Ghiţă, in ounoe 2015. Ispas este acuzat de trafic de influenţă, de folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. El i-a cerut in 2013 lui Răzvan Alexe, un afacerist, apropiat al familiei fostului preşedinte al CJ Prahova Mircea Cosma, susţinere politică pentru ocuparea unor funcţii în cadrul MAI.
Poliţistul ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui procuror cu funcţie de conducere din Parchetul Curtii de Apel Ploieşti de la care ar fi obţinut infomaţii ce nu erau destinate publicităţii (persoane cercetate, măsuri speciale de supraveghere dispuse, numele procurorului de caz), într-o anchetă care ajungea la familia Cosma. Ispas a fost arestat preventiv în acet dosar în perioada martie-iulie 2016.
Documentele sustrase avea toate indicativul secret, cu variatiunea secret de serviciu sau strict secret. le de stat pe care Ispas le ţinea ascunse. Este vorba de înscrisuri şi note, unele marcate cu „secret de serviciu”, „secret” sau „strict secret” de la DIPI-SIPI Prahova si au fost scoase din institutie cand sef era chiar Ispas.