Complicele lui Ghita s-a burdusit cu documente secrete sustrase de la DGA

Dora Vulcan | 30.12.2016

Pe 18 august 2015, procurorii DNA au găsit în două imobile din satul Brăteşti, comuna Brazi, judetul Prahova, ale comisarului-sef Constantin Ispas, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, si la biroul acestuia, 13 documente care conţineau informaţii secret de stat, potrivit rechizitoriului prin care Ispas a fost trimis în judecată de DNA pe 22 decembrie 2016 pentru doua fapte de trafic de influenţă, luare de mită, cercetare abuzivă în formă continuată, divulgarea informaţiilor secrete de stat şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri în formă continuată.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

La aceeasi perchezizie, procurorii au gasit cca 30 de înscrisuri care conţineau informaţii „Secret de stat” sustrase de Ispas timp de 8 ani, intre 1 decembrie 2004 si 18 septembrie 2012, în calitatea sa de ofiţer de poliţie.

 

 

 

Alături de Ispas au mai fost trimisi in judecata si alti sef de la criminalitate organizata si anticoruptie, arata rechizitoriul citat de Adevarul.

 

 

 

Ispas mai este trimis în judecată în dosarul fostului deputat Sebastian Ghiţă, in ounoe 2015. Ispas este acuzat de trafic de influenţă, de folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. El i-a cerut in 2013 lui Răzvan Alexe, un afacerist, apropiat al familiei fostului preşedinte al CJ Prahova Mircea Cosma, susţinere politică pentru ocuparea unor funcţii în cadrul MAI.

 

 

 

Poliţistul ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui procuror cu funcţie de conducere din Parchetul Curtii de Apel Ploieşti de la care ar fi obţinut infomaţii ce nu erau destinate publicităţii (persoane cercetate, măsuri speciale de supraveghere dispuse, numele procurorului de caz),  într-o anchetă care ajungea la familia Cosma. Ispas a fost arestat preventiv în acet dosar în perioada martie-iulie 2016.

 

 

 

Documentele sustrase avea toate indicativul secret, cu variatiunea secret de serviciu sau strict secret. le de stat pe care Ispas le ţinea ascunse. Este vorba de înscrisuri şi note, unele marcate cu „secret de serviciu”, „secret” sau „strict secret” de la DIPI-SIPI Prahova si au fost scoase din institutie cand sef era chiar Ispas.  

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22