Conducerea militară de la spitalul din Suceava aduce întăriri încă 20 medici și asistenți militari

Redactia | 04.04.2020

Noua conducere militară a Spitalului din Suceava a decis aducerea a 10 medici militari și 10 ofițeri sanitari din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă din Cluj-Napoca.

Pe aceeași temă

Decizia vine după ce a fost făcută evaluarea situației din spital și după ce au fost dezinfectate toate spațiile din jurul spitalului. Forțele suplimentare de medici și asistenți militari au plecat spre municipiul Suceava, unde vor sta o perioada de două săptămâni.

„Sâmbătă, 4 aprilie, 10 medici militari, de diferite specialităţi (anestezie, boli infecţioase, pneumologie, medicină internă, cardiologie, radiologie, chirurgie generală, ortopedie traumatologică, gastroenterologie şi medicină de urgenţă), precum şi 10 subofiţeri sanitari din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca au plecat spre municipiul Suceava pentru o perioada de 2 săptămâni, aceştia urmând să asigure continuitatea în unitatea medicală suceveană”, informează MApN.

Generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, care a preluat conducerea Spitalului de Urgență din Suceava, a criticat vineri faptul că o parte din cadrele medicale de aici au refuzat să poate echipamentele de protecție.
În mod paradoxal, o parte din cadrele medicale refuzau să poarte aceste echipamente, iar aceasta este una din explicațiile pentru care aici sunt atât de mulți medici și asistenți infectați cu COVID-19. Chiar vă rog să mă citați cu această declarație. Dar acest comportament se va schimba și oamenii au înțeles că trebuie să poarte echipamentele de protecție”, a declarat doctorul Ionel Oprea pentru Monitorul de Suceava, adăugând că spitalul are suficiente echipamente de protecție.

În acest context, spune MApN în comunicatul de presă, echipa de specialişti condusă de secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Ionel Oprea, şi colonelul medic Daniel Derioiu, managerul spitalului, a făcut o primă evaluare a situaţiei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava. Au fost evaluate şi analizate resursa umană, necesarul de materiale, precum şi schimbarea şi îmbunătăţirea circuitului epidemiologic pentru reducerea riscului de contaminare atât al personalului medical, cât şi al pacienţilor internaţi în unitatea medicală. Totodată, a fost instituită continuitatea pe tură operativă a spitalului”, anunță MApN.

Ce au măsuri au luat până acum militarii aduși la Spitalul din Suceava

  • Cu ajutorul militarilor din Batalionul 202 Apărare CBRN din Huși, au fost dezinfectate spaţiile de circulație în încinta spitalului județean.

  • De asemenea, s-au instituit noi proceduri de dezinfecţie în interiorul spitalului conform indicațiilor epidemiologice.

  • A fost efectuat instructaj cu tot personalul medical și auxiliar despre purtarea echipamentului de protecție.

  • Noua echipă managerială a solicitat Ministerului Apărării Naţionale să sprijine cu personal medical militar activitatea din Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava, pentru a asigura continuitatea în secţiile medicale. În acest sens, MApN a dispus prin Direcţia Medicală să suplimenteze cu personal medical militar unitatea medicală din Suceava.

După perioada de două săptămâni, personalul medical va fi înlocuit cu o altă echipă din cadrul aceleiași unități medicale clujene. ”Echipa medicală trimisă în sprijin va participa la asigurarea continuității asistenței medicale pentru pacienții internați covid pozitiv, deoarece medicii din spitalul sucevean sunt în mare parte contaminați. Cazarea şi hrana personalului detașat la Suceava vor fi asigurate gratuit prin grija autorităţilor locale”, mai notează MApN.

Potrivit comunicatului, în aceste zile se încearcă reoperaţionalizarea din punct de vedere medical a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava pentru toate tipurile de urgențe medicale și chirurgicale, indiferent dacă apar la pacienții neinfectați sau cei infectați cu noul coronavirus.

De asemenea, au fost luate toate măsurile pentru asigurarea materialelor sanitare şi a medicamentelor necesare pentru o funcţionare la parametri optimi a facilităţii medicale din municipiul Suceava.

Suceava a devenit cel mai mare focar de coronavirus din România, iar orașul și alte opt localități din apropiere au fost băgate în carantină totală.

Sunt infectate 318 cadre medicale, cel mai mare număr la nivel de țară, a anunțat vineri seară Grupul pentru comunicare strategică, iar numărul celor persoanelor infectate cu COVID19 este de 866.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22