Conducerea TVR, demisă de coaliție în Parlament. Se pregătesc înlocuitorii în comisii

Dora Vulcan | 27.09.2017

Plenul reunit al celor doua Camere a respins, miercuri, raportul de activitate al conducerii SRTV pe anul 2016, in consecinta Consiliul de Administratie fiind demis, anunță Digi 24.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Raportul SRTV a fost respins cu 74 de voturi "pentru" si 203 voturi "impotriva".

 

 

 Doina Gradea va fi audiata, tot miercuri, in Comisiile de Cultura pentru postul de director general interimar al televiziunii publice, scrie ziare.com.

 

 

Respingerea raportului de activitate al SRTV echivaleaza cu demiterea intregului Consiliu de administratie, in frunte cu presedintele director-general, Irina Radu. Membrii CA raman interimari pana la numirea unui nou consiliu de catre Parlament.

 

 

 

 

background

 

 Conducerea TVR, aproape demisa. Raportul de activitate, respins de comisiile de cultura

 

Raportul de activitate al Societatii Romane de Televizune pe anul 2016 a fost respins pe 19 septembrie de comisiile de cultura din Parlament, cu majoritate de voturi. Subiectul a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a sedintei. Tot atunci au fost audiați în comisii membrii noului Consiliu de administratie de la Radioul public. PSD incearca sa-l impuna pe Georgica Severin presedinte.

 



Au fost 17 voturi pentru respingerea raportului TVR, doua abtineri si un vot impotriva. Votul a fost secret, scrie HotNews.ro. Consiliul de Administratie al SRTv, in frunte cu presedintele-director general Irina Radu, ar urma sa fie demis daca raportul va fi respins si miercuri in plenul reunit al Parlamentului.

 


Potrivit Agerpres, dezbaterea raportului a fost introdusa suplimentar pe ordinea de zi, la solicitarea presedintelui Comisiei de cultura din Senat, Radu Preda. In semn de protest, parlamentarii PNL s-au retras de la sedinta, anuntul fiind facut de presedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor, Gigel Stirbu.



La sedinta a participat si sefa TVR, Irina Radu. Ea aratat ca anul 2016 a fost un an in care institutia a incheiat pe plus din punct de vedere financiar, si a ajuns la un echilibru din punct de vedere editorial.



"Am incercat sa o onoram din respect pentru dvs., desi a fost asa o  invitatie foarte brusca, avand in vedere ca a fost un an foarte greu - anul 2016 - nu cred ca trebuie sa intru acum in prezentarea raportului cu toate amanuntele, cred ca sunt doar niste aspecte pe acre as dori sa le precizez. Vorbim de acest raport in situatia in acre a fost anul despre care vorbim, ultimul an cu finantare din taxa TV, a fost un an in care datoriile SRTV ajunsesera la circa 150 de milioane de euro, a fost un an in care au fost probleme foarte mari cu banii de productie, cu lipsa finantarii pentru emisiuni, dar cu toate acestea cred ca am facut fata onorabil", a aratat Irina Radu.



"S-a pornit cu o televiziune distrusa, cu stiri care se ratau, cu nenorociri care la TVR nu apareau 'pentru ca'. Cred ca am reparat aceste lucruri, am ajuns la un echilibru, asta arata tsi sondajele de opinie si rezultatele cercetarilor noastre. In anul 2016 TVR a incheiat financiar pe plus", a spus ea, citata de Agerpres.


Presedintele Comisiei de cultura din Senat a aratat pe de alta parte ca raportul de activitate al TVR pe anul 2016 astepta sa fie dezbatut de cateva luni. "Cifrele din raport nu aratau foarte bine. Dincolo de avizul negativ care s-a primit aici raportul a intrunit aviz negativ si la comisiile de buget. Asteptarile noastre cel putin in plan managerial de la conducerea Televiziunii Romane erau altele, cu atat mai mult cu cat se fac eforturi ca de la bugetul de stat sa se asigure sursele de finantare sustenabile pentru Televiziunea Romana. Asteptam acum ca o o conducere noua sa duca TVR la un standard al calitatii emisiunilor de asa maniera incat sa obtina un vot in unanimitate pozitiv in sedintele reunite ale Parlamentului. Deocamdata aceste standarde nu au fost intrunite", a declarat Radu Preda, potrivit Agerpres.
 

 

Comisiile de cultura ale Parlamentului au programata, marti la pranz, audierea candidatilor propusi pentru Consiliul de Administratie al Radioului public. Printre candidati: actualul interimar Georgica Severin, Ruxandra Sararu, Bogdan Niculescu Duvaz, Maria Toghina, Andras Demeter, Radu F. Alexandru.

 

 

 SRR a ramas fara Consiliu de Administratie din primavara, cand Parlamentul a respins raportul de activitate al institutiei, ceea ce a insemnat demiterea de drept a presedintelui-director general Ovidiu Miculescu si a CA-ului pe care il conducea acesta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22