Pe aceeași temă
Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a decis eliberarea lui Țiganiuc, după ce consilierul le-ar fi spus unor medici tineri că nu înţelege patriotismul lor de a munci în ţară şi să îşi vadă interesul să plece să muncească în străinătate.
Întâlnire a avut loc la solicitarea medicilor care au obținut punctaj de promovare la concursul de rezidențiat și nu au ocupat loc/post din cauza epuizării acestora.
Ministerul Sănătății se delimitează de afirmațiile făcute de consilierul Benoni Țiganiuc într-un cadru informal, după încheierea discuțiilor dintre reprezentanții Ministerului Sănătății și reprezentanții medicilor. Conducerea ministerului Sănătății a aflat de afirmațiile domnului consilier din mass-media, se spune într-un comunicat al instituției.
"Este regretabil că un reprezentant al Ministerului Sănătății a afirmat astfel de lucruri. Ne preocupă în mod special identificarea unor soluții pentru stoparea fenomenului migrației medicilor și asigurarea personalului medical necesar în unitățile sanitare publice", a afirmat Patriciu Achimaș-Cadariu, ministrul Sănătății, citat în comunicat.
Din cauza salariilor proaste și a condițiilor de muncă, mii de medici pleacă în fiecare an în străinătate.
Potrivit Colegiului Medicilor din România, 2.450 de medici au solicitat forului profesional certificate profesionale pentru a putea pleca să lucreze în străinătate.
Dintre aceștia, 424 sunt de medicină de familie, 127 sunt specialiști în obstetrică-ginecologie, 85 profesează în chirurgie generală, 60 sunt medici ATI, 55 lucrează în psihiatrie, 55 - medicină internă, 52 - pediatrie, 48 - radiologie-imagistică, 45 - medicină de urgență, 43- ortopedie, 42 - cardiologie, 32 - chirurgie plastică.
Anul acesta, după un protest pe Facebook ce risca să se transforme într-o grevă a medicilor, Guvernul a acceptat majorarea salariul personalului din sistemul sanitar cu 25%.