Constantin Popa, senator UNPR, despre Mineriada din 90: Minerii au venit din patriotism

Paul Cristescu | 23.10.2015

Constantin Popa, senatorul UNPR de Buzau, a declarat aseara, la Digi 24, ca scopul venirii minerilor la Bucuresti in iunie 1990 era acela de a apara Romania impotriva celor care doreau restituirea proprietatilor confiscate de comunisti.

Pe aceeași temă

 

"Erau vremuri tulburi, vremuri in care daca spuneai ceva impotriva...stiti celebrul dicton: 'Nu ne vindem tara!'. Oamenii erau patrioti in vremea aceea, incercau sa faca ceva pentru Romania si formele erau diferite", a declarat senatorul UNPR Constantin Popa, conform ziare.com
 

Intrebat daca minerii au venit din patriotism, senatorul a afirmat: "Da, asta a fost motivul lor. Au venit sa apere tara. Ca acolo s-a intamplat altceva...", a explicat el.
 

Rugat sa precizeze de cine aparau tara minerii, Popa a spus:"Cred ca si dumneavostra stiti ce zvonuri se vehiculau. Daca vreti sa fiu destul de dur, va si spun de cine sa o apere, de cei care au scos, pana la urma, 'restitutio in integrum' si care s-a si intamplat pana la urma, ca toata tara a fost retrocedata. Asta au crezut ei la momentul de atunci", a explicat senatorul UNPR.
 

CITITI SI: Procurorul general cere avizul presedintelui Iohannis pentru urmarirea penala a lui Petre Roman, Victor Stanculescu si Voican Voiculescu, in dosarul Mineriadei din iunie 1990

 

Context

 

Parchetul General a decis redeschiderea dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990 si punerea sub acuzare pentru infractiuni impotriva umanitatii a mai multor fosti demnitari, printre care se numara Ion Iliescu, fostul presedinte al Romaniei si Virgil Magureanu, fostul director al SRI. Joi, presedintele Romaniei a primit oficial solicitarea procurorilor de incuviintare a urmaririi penale pentru fostul premier Petre Roman, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu si fostul ministru al Apararii Victor Athanasie Stanculescu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22