Pe aceeași temă
Corina Corbu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, și-a retras plângerea depusă în 2018 la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) împotriva României, potrivit portalului CEDO.
În 2018, Corina Corbu a reclamat la CEDO faptul că tocmai Înalta Curte i-ar fi încălcat dreptul la un proces echitabil prin întârzierea motivării hotărârilor de achitare în procesul de corupție.
Corina Corbu a arătat în plângere că sentința de la fond a fost pronunțată în noiembrie 2016, iar motivarea a fost redactată abia în iunie 2017. De asemenea, decizia definitivă a fost pronunțată în mai 2018, iar motivarea a fost redactată în ianuarie 2019.
În 2012, Alina Corbu fusese trimisă în judecată de DNA pentru o presupusă infracțiune de complicitate la favorizarea infractorului. Corbu era la acel moment judecătoare la Secția de contencios-administrativ de la Înalta Curte. În 2018, completul de 5 judecatori de la Înalta Curte a decis achitarea definitivă.
După proces, Corbu a revenit judecător la Înalta Curte, a fost numită șefă a Secției contencios-administrativ, iar din iulie 2019 a deveint președintele Curții Supreme.