Pe aceeași temă
Având în vedere calitatea de înalt ierarh a suspectului, ancheta este instrumentată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.
"O serie de persoane vor fi citate şi urmează să fie audiate la Poliţia Municipiului Huşi. Dosarul este insrumentat de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, poliţiştii din Huşi fiind delegaţi să efectueze o serie de audieri", au declarat, miercuri reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, conform Agerpres.
Corneliu Bârlădeanul a reclamat, anul trecut, la DNA Iaşi, faptul că este şantajat de trei preoţi care i-ar fi cerut bani sau funcţii pentru a nu face publică o înregistrare în care prelatul ar apărea în timp ce întreţinea raporturi sexuale cu o persoană despre care se crede că era un elev de la Seminarul Teologic Huşi, actualmente preot într-o parohie din judeţul Vaslui.
În urma acestui incident, Corneliu Bârlădeanul s-a retras din funcţie, dar a rămas cu titlul de episcop. El locuieşte la Mănăstirea Văratec, în judeţul Neamţ.
Cei trei preoţi acuzaţi de şantaj au fost arestaţi la domiciliu şi ulterior plasaţi sub control judiciar. După trimiterea în judecată a celor trei preoţi acuzaţi de şantaj, o înregistrare video în care se presupune că fostul episcop Corneliu Bârlădeanul întreţinea raporturi sexuale cu un elev a apărut în spaţiul public.
Dosarul de şantaj în care este implicat fostul episcop, Corneliu Bârlădeanul, este în defăşurare. Magistraţii de la Tribunalul Vaslui au decis ca şedinţele în acest proces să se desfăşoare cu uşile închise, deoarece vizează viaţa inimă a persoanei.