C.P. Tăriceanu, noi critici la adresa DNA si SRI: Parlamentul a fost decimat

Vlad Toma | 19.05.2016

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, continua atacuri la adresa DNA si SRI, considerand ca actiunile celor doua institutii nu mai trebuie tolerate deoarece ar iesi din cadrul legal.

Pe aceeași temă

 

"Parlamentul a fost decimat. Majoritatea care a câştigat alegerile în 2012 a fost fărâmiţată prin tot felul de manevre. Mă aştept ca după alegeri, parlamentul să analizeze şi să facă mai multe corecţii. Vrem să avem un stat de drept sau un simulacru de stat de drept? E un corp de aplaudaci care aplaudă lucruri reproduse în România. Aşa ceva s-a mai întâmplat şi în anii '50-'60", a declarat Tăriceanu, la B1 Tv.

 

"DNA şi SRI ies din cadrul legal. Totul se extinde spre justiţie. Când are servicii comerciale, infiltrate în justiţie şi presă, atunci e o mare problemă. Această campanie este atipică pentru că este afectată profund, distorsionată, de arestările care se ţin lanţ de acţiunile de anchetare declanşate de DNA în plină campanie electorală care scot din cursă numeroşi candidaţi," a mai spus Tariceanu.

 

CSM a anuntat intr-un comunicat trimis marti ca mai multe afirmatii facute de Călin Popescu Tăriceanu in luna aprilie au adus atingere indepedentei justitiei.

 

Consiliul arata in comunicatul citat ca afirmaţiile lui Tariceanu sunt lipsite de suport obiectiv, fiind de natură să afecteze independenţa procurorilor DNA, a judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a sistemului judiciar în ansamblul său, întrucât acreditează ideea instrumentării cauzelor penale în mod abuziv, pe criterii politice, atât în faza de urmărire penală, cât şi în cea de judecată

 

Inspecția Judiciară a constatat că afirmaţiile presedintelui Senatului indică instituţiile sistemului judiciar ca fiind “instituţii de forţă ale statului”, chiar forme de “forţă ocultă” sau “supraputeri în stat”. Acesta a afirmat că activitatea justiţiei este abuzivă şi afectează drepturile şi libertăţile cetăţenilor, interferând în lupta politică prin implicarea în campania electorală şi pronunţarea unor decizii politice, susţinând că justiţia încearcă să acapareze puterea în stat.

 

În sedinta de mari, CSM a apreciat că afirmaţiile domnului Călin Popescu Tăriceanu - preşedintele Senatului României, emise în spaţiul public în cadrul a două emisiuni TV şi cele postate pe contul de Facebook, în perioada 22 - 24 aprilie 2016, au depăşit cadrul discursului public şi au adus atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său, prestigiului şi credibilităţii justiţiei, cu consecinţa subminării autorităţii acesteia.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22