Crin Antonescu nu va participa la votul pentru numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la SIE

M. B. | 29.06.2015

Pe aceeași temă

Crin Antonescu nu va participa la votul pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, comportament ce ar putea fi urmat de alți 20 de parlamentari liberali și, prin urmare, ar putea face ca propunerea președintelui Klaus Iohannis să fie respinsă.

 

Votul pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE nu stârnește dispute doar în coaliția de guvernare. Și în PNL există curente de opinie care nu îi sunt favorabile fostului premier, scrie Digi24.

 

Crin Antonescu, fost președinte al PNL și fost copreședinte al USL, nu va participa la votul pentru numirea conducerii SRI.

 

"Sunt lucruri simple care pentru mine sunt de neclintit. In acest caz, presedintele Romaniei are dreptul sa faca ce propunere doreste si nici nu este intr-o situatie foarte delicata facand aceasta propunere. De asemenea, este dreptul oricarui partid, in speta PNL, de a lua decizii de vot si de a lua sanctiuni disciplinare cand aceste decizii nu sunt respectate de catre membrii de partid. Dar este dreptul meu individual de senator sa ma pot privi in oglinda (...) Decizia mea este destul de clara, destul de discreta. Eu nu pot vota aceasta propunere", a declarat Antonescu.

 

El a explicat ca decizia sa nu este legata nici de presedintele Klaus Iohannis si nici de Mihai Razvan Ungureanu, ci se raporteaza la el si la lucrurile pe care le-a facut in calitate de liberal, intr-o anumita perioada, si in care a crezut. "Este o pozitie strict individuala, nu am discutat cu alti colegi si nu cred ca vor fi probleme la vot din partea liberalilor. Probabil ca vor vota aceasta propunere, unii fara prea mare placere. Eu nu am glumit si cand am facut politica am crezut in lucrurile pe care le-am spus", a spus Crin Antonescu.

 

Potrivit unor surse, mai mulți parlamentari liberali ar putea vota împotrivă.

 

Daca va exista cvorum la sedinta de marti pentru numirea directorului de la SIE, Mihai Razvan Ungureanu ar putea obtine cele 278 de voturi pentru necesare revenirii la conducerea acestui serviciu de informatii.

 

Calculele au fost facute de mai multi lideri ai Opozitiei, care au declarat ca se bazeaza, tinand cont de pozitiile exprimate pana acum de grupurile parlamentare, pe aproximativ 300 de voturi in favoarea numirii lui Ungureanu.

 

"Având în vedere cele exprimate de grupurile parlamentare, e clar că se întruneşte o majoritate. Avem spre 300 de voturi. Sunt necesare 278 de voturi. Pentru a obţine voturile, ar trebui însă ca aproape toţi parlamentarii să fie prezenţi. Am înţeles că se doreşte să nu existe cvorum. Din partea PSD se doreşte să nu existe cvorum", a spus liderul PNL Theodor Atanasiu, la B1 TV.

 

PNL are 172 de parlamentari, alaturi de care ar mai vota, dupa cum au anuntat deja, cei 54 de membri UNPR si 25 de senatori si deputati UDMR.

Aceasta inseamna 251 de parlamentari din 544, cati insumeaza cele doua camere.

 

Lor li se vor alatura cel putin o parte din cei 66 de la care liberalii au obtinut promisiunea unui vot favorabil: 17 deputati minoritari, 11 din Grupul parlamentar Democrat si Popular si 22 neafiliati, un senator PP-DD, 6 neafiliati si 9 independenti.

 

S-au exprimat categoric impotriva lui Ungureanu la SIE cei 197 de parlamentari PSD si 40 ai ALDE, 237 in total.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22