Crin Antonescu, seful incontestabil al parlamentarilor chiulangii. A votat doar de 3 ori intr-o sesiune

Fara Autor | 08.07.2010

Pe aceeași temă

Senatorii Crin Antonescu, Ioan Ghişe, Dan Voiculescu şi Cristian Diaconescu, dar şi deputaţii Doru Frunzulică, Robert Negoiţă, Bogdan Niculescu Duvăz şi Nicolae Bănicioiu se află în topul parlamentarilor cu cele mai multe absenţe de la voturile electronice, potrivit unui raport IPP, citat de Mediafax.

Topul senatorilor chiulnagii

In topul chiulangiilor figureaza, ca si in alte rapoarte, senatorul PNL Crin Antonescu, acesta avind o prezenta de doar 0,92% din voturile electronice din sesiunea care s-a incheiat. Adica, a votat de exact 3 ori. Il urmeaza un alt liberal, Ioan Ghise, cu o prezenta de 1,53%, Dan Voiculescu, liderul PC, cu 1,83% si Cristian Diaconescu (UNPR) cu 3,36%.

La polul opus, cu o prezenta de 100% se afla senatorul de Timis, Gheoghe David (PDL), care a fost la toate cele 327 voturi date prin sistemul electronic.

Referindu-se la Crin Antonescu, Adrian Moraru, director IPP, a declarat pentru Mediafax ca "Faptul că este în sală şi discută sau pe hol cu presa, asta nu înseamnă că îşi face una dintre principalele îndatoriri pe care le are".

Topul deputatilor chiulangii

In fruntea listei se plaseaza deputatii Doru Frunzulica (PSD) cu o prezenta de 3,10%, Robert Negoita (PSD) cu 10.08%, urmati fiind de alti doi deputati PSD, Nicolae Banicioiu si Bogdan Niculescu Duvaz cu 16,54% prezenta la vot. Bănicoiu şi Duvăz au fost prezenţi la doar 64 de voturi finale din totalul de 387, Negoiţă doar la 39, iar Frunzulică la 12.

Raportul IPP arata ca ultimii patru clasati sint ministrii Laszlo Borbely, Kelemen Hunor, Elena Udrea şi fostul ministru Monica Iacob Ridzi care se află în concediu de maternitate, aceştia având absenţe motivate.

La cealalta extremitate se situeaza, cu o prezenta de 100%, patru deputati PDL: Iustin Cionca Arghir, Cristian Petrescu, Mihai Cosmin Popescu şi Iulian Vladu.

"Ţin să precizez încă o dată că monitorizarea se face pe voturile date prin sistemul electronic de vot, nu putem să urmărim acele voturi care se dau cu mâna ridicată, dar nu mă îndoiesc că lucrurile ar fi diferite dacă şi acele voturi ar fi luate în calcul", sustine Adrian Moraru.

Adrian Moraru a menţionat că sesiunea de primăvară a Camerei a cunoscut "o creştere semnificativă", pentru că "prezenţa medie este de 78%", faţă de media de 50% în sesiunea electorală din toamnă şi de 66% prezenţa medie din sesiunea de primăvară din 2009".

Diplome pentru fruntasi

Reprezentantul IPP a explicat însă că parlamentarii care au participat la lucrările altor organisme sau se aflau în concediu medical figurează ca fiind absenţi, menţionând că Institutul a solicitat Birouilor Permamente să le trimită situaţia cu parlamentarii însărcinaţi să participe la "diverse reuniuni, comitete şi comiţii", Senatul publicând pe site o astfel de situaţie, dar de la Cameră nu a fost primit un răspuns.

"Există în setul de recomandări către Birourile Permanente reunite şi această solicitare a noastră (de publicare pe site a parlamentarilor care absentează motivat - n.r.). Părerea mea este că ei (conducerile Camerelor - n.r.) nu doresc să facă asta, pentru că tocmai s-ar vedea exact care sunt chiulangii. În momentul în care se vor separa aceaşti oameni, chiulangii cu adevărat vor deveni mult mai puţini şi ţinte mult mai concrete şi nu cred că îşi doresc asta, şi mulţi dintre ei, cum am arătat, sunt lideri şi sunt în BP, unde ar trebui să se ia o asemenea decizie", a mai spus Adrian Moraru.

El a mai spus că IPP s-a hotărât să impulsioneze parlamentarii care îşi fac treaba şi sunt prezenţi la lucrările Parlamentului acordându-le diplome, prin care să li se recunoască performanţele legate de prezenţă.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22