Pe aceeași temă
„Prestaţia mea a fost slabă şi îmi cer scuze acelora pe care i-am dezamăgit. Le mulţumesc acelora care m-au susţinut şi acelora care m-au criticat cu bună-credinţă şi îi asigur că, dincolo de acest eşec personal, voi continua să susţin din afara sistemului judiciar statul de drept, integritatea în viaţa publică şi lupta împotriva corupţiei. Îi urez succes doamnei Raluca Prună, un profesionist desăvârşit, în eforturile de a creşte încrederea cetăţenilor în domnia legii în România“, a transmis Cristina Guseth.
Guseth a precizat că intenţia ei era de a reprezenta agenda cetăţeanului şi de a avea o activitate mai degrabă managerială. „M-am dus cu bună-credinţă la audieri. Aveam de partea mea experienţa managerială a lucrului cu magistraţii şi instituţiile sistemului judiciar. Am fost animată de dorinţa de a reprezenta într-un mandat provizoriu, de doar un an, agenda cetăţeanului, a justiţiabilului care nu are studii de drept, dar îşi doreşte procese mai scurte, integritate în rândul magistraţilor şi combaterea corupţiei. Legile şi instituţiile, prevederile legale nu sunt scop în sine, ci sunt în slujba acestor obiective“, a mai spus Guseth.
Context
Premierul Dacian Cioloş a hotărât luni seară retragerea Cristinei Guseth de la Ministerul Justiţiei, în urma prestaţiei slabe pe care aceasta a avut-o în comisiile de specialitate ale Parlamentului. Guseth primise aviz favorabil, însă a dat niste răspunsuri extrem de slabe întrebărilor parlamentarilor. „Pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justitiei din Guvern, într-un an foarte important pentru menţinerea credibilităţii activităţii Justiţiei, am hotărât să retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineaţă voi înainta conducerii Parlamentului o nouă propunere” a scris premierul desemnat pe Facebook.
In urma retragerii Cristinei Guseth, Dacian Ciolos a propus-o pe Raluca Prună la ministerul Justitiei, marţi dimineaţă fiind vehiculat şi numele lui Mihai Selegean ca posibila propunere.