Cătălin Predoiu, mesaj dur pentru Tudorel Toader: Minţi cu neruşinare, ministrule!

E.b. | 04.11.2017

Cătălin Predoiu, deputat PNL, fost ministru al Justiţiei, susţine că Tudorel Toader, actualul ministru al Justiţiei, minte în legătură cu adoptarea Codurilor penale, arătând că acestea au fost dezbătute în Parlament.

Pe aceeași temă

 

 

Ce poate fi mai jenant pentru un ministru al Justiției decât să mintă?! În urma cu 15 minute, Toader a mințit din nou în legatură cu Codurile: că ar fi fost adoptate fără dezbatere, a scris Cătălin Predoiu pe pagina sa de Facebook

 

Minți cu nerușinare, ministrule! Codurile au fost dezbătute 10 luni în Comisii parlamentare speciale și apoi au fost adoptate, două în procedură ordinară, două prin asumarea răspunderii. În ambele proceduri, cu doar câteva voturi împotrivă. Și încă ceva, ministrule! Când fostul președinte a făcut consultări informale la Cotroceni cu toți judecătorii CCR în legătură cu codurile și procedura lor de adoptare, nu ți-am auzit gurița spunând nici măcar “pâs”! 

 

Erai probabil îngrijorat de soarta lui Fene. Vreți respect, domnule ministru?! Atunci, nu mai mințiți! Fiți onorabil, nu “de onoare”!, conchide Predoiu.

 

Tudorel Toader, ministrul Justiției,  a afirmat ieri că unele din cele patru coduri - penal, de procedură penală, civil, de procedură civilă - au fost fost adoptate prin angajarea răspunderii Guvernului, având nevoie de corectare și modificare.

 

"Ca o părere personală, sigur că sunt câțiva ani de când codurile au intrat în vigoare, sigur avem foarte multe decizii de neconstituționalitate și puteau fi corectate prin lege de punere în acord cu deciziile Curții, dar practica judiciară arată că punerea în aplicare a prevederilor legale din coduri a arătat anumite neconcordanțe, anumite limite, anumite dificultăți de interpretare și de aplicare a normelor.

 

Vom vedea dacă și care vor fi soluțiile ce eventual vor putea fi modificate. Codurile, legi fundamentale după Constituție, aceste patru coduri sunt următoarele ca greutate, ca impact în sistemul juridic românesc și unele dintre ele au fost adoptate prin angajarea răspunderii Guvernului.


Păi o lege fundamentală care permite intruziuni, limitări ale drepturilor și libertăților, condamnare, o lege fundamentală să nu fie dezbătută nici măcar în Parlament. Prin angajarea răspunderii, în chip firesc ea are nevoie de corectare, de modificare", a declarat Toader, la Ministerul Justiției, citat de Agerpres

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22