Cu cine ar merge PP-DD la alegeri: traseisti politici si afaceristi cu dosare pe rol

Fara Autor | 03.04.2012

Ultimul sondaj de opinie IMAS arata ca partidul lui Dan Diaconescu se pozitioneaza puternic in intentiile de vot ale romanilor. In luna martie, Partidul Poporului - Dan Diaconescu a fost cotat cu 16,6% intenţie de vot, o consolidare a scorului acestui partid cotat cu 13,9% în ianuarie şi cu 17,4% în februarie. 

Pe aceeași temă

 

Ultimul sondaj de opinie IMAS arata ca partidul lui Dan Diaconescu se pozitioneaza puternic in intentiile de vot ale romanilor. In luna martie, Partidul Poporului - Dan Diaconescu a fost cotat cu 16,6% intenţie de vot, o consolidare a scorului acestui partid cotat cu 13,9% în ianuarie şi cu 17,4% în februarie. 
 
Pentru a putea merge la alegerile din iunie 2012 in forta, Dan Diaconescu a strans membri de partid aproape la fel de controversati ca cei din Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR), traseisti politici, afaceristi controversati sau figuri publice cu dosare penale.
 
 
Afaceristi controversati si traseisti politici
 
Potrivit unei investigatii a ziarului "Romania libera", majoritatea liderilor PP-DD sunt personaje cu afaceri dubioase si dosare pe rol.
 
La Bucuresti, presedintele filialei PP-DD este Radu Orzata, fiul lui Alexandru Orzaţă, fost director general al Alro Slatina, implicat in mai multe probleme legate de licitatii dubioase prin care statul român a achiziţionat păcură de zeci de milioane de euro de la o serie de firme controlate de basarabeanul Constantin Iavorski, fost ministru al energiei în Republica Moldova, despre care presa de investigaţii din România a scris că ar fi un apropiat al serviciilor secrete ruse. Iavorski a lucrat o perioadă inclusiv pentru oligarhul Boris Berezovski, un intim al FSB-ului. Iavorski i-a oferit lui Radu Orzaţă diverse funcţii manageriale.
 
La Timis, presedintele filialei PP-DD este Adrian Diaconu, fost vicepreşedinte al PDL, care este acuzat de implicarea într-o reţea de traficanţi de maşini, pentru ca a favorizat înmatricularea unor autoturisme furate, aduse în ţară de traficantul de maşini Doru Meosu.
 
La Galati, fostul lider local al PC, Eugen Durbaca este la sefia filialei de judet. Familia acestuia este suspectata ca ar fi implicată în  tranzacţiile dubioase ale parlamentarului Mihail Boldea, arestat pentru fapte grave de coruptie.
 
Filiala judeţeană Giurgiu a PPDD e condusă de Radu Popa, fost şef al departamentului de programe al OTV-ului lui Dan Diaconescu. A fost membru PSD înainte de a migra la PPDD.
 
Preşedintele filialei Gorj a PPDD este Constantin Căruntu, fost decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi" (UCB) din Târgu-Jiu şi conducător al şcolii doctorale a UCB. Om bogat, Caruntu a fost acuzat ca a construit un local de lux pe baza unei declaratii cum ca ar vrea sa contruiasca sediul unei universitati private.
 
La Hunedoara, Haralambie Vochiţoiu, fost prim vicepreşedinte al PSD Hunedoara, este actualmente preşedinte al PPDD Hunedoara, si a fost acuzat de practici necinstite la începutul anilor 2000 cand, noteaza presa locala, a cheltuit aproape 24 milioane de lei pentru stimularea angajării forţei de muncă, însă n-au fost create decât 10 locuri de muncă. Ulterior a fost acuzat că a înlesnit dirijarea unor contracte avantajoase către firma BESTJOBS S.R.L. , fără a urmări modul de îndeplinire al clauzelor contractuale, aducând astfel un prejudiciu agenţiei de peste 6 miliarde lei. Dosarul a fost pasat în anii următori între diverse instituţii judiciare. 
 
Liderul PPDD Tulcea este Stelian Găvruş, a fost vicepreşedinte al PRM Tulcea până în 2008, când a trecut la PC, unde a fost numit preşedinte al organizaţiei judeţene, ulterior migrând la PPDD. De numele acestuia a fost legat cel al lui Adrian Moldoveanu, un personaj prins cu ţigări de contrabanda de 3,5 milioane euro.
 
La Suceava preşedinte e afaceristul Adrian Artene, activ în domeniul exploatărilor forestiere, care in anul 2000 a candidat din partea ApR pentru Parlamentul României, apoi a migrat la PSD, PD şi PNL. La alegerile din 2009 numele lui Artene a fost pomenit în trei cazuri de turism electoral între comunele sucevene Râşca şi Vadu Moldovei.
 
Presedintele PP-DD Valcea este Nicolae Ion, despre care se spune ca a fost mituit de un cunoscut afacerist local.
 
Presedintele PP-DD Teleorman este Liviu Neagu, acţionar al unei firme de protecţie şi pază abonată la banii publici.
 
Secretarul executiv al partidului este Vlad Gabriel Hogea, cunoscut traseist politic si auoturl lucrarii "Nationalistul", o antologie de texte xenofobe publicate anterior în ziarele România Mare, Politica şi Tricolorul. Acesta si-a inceput cariera politica in PRM, apoi a fost PNG, PC si acum este in PP-DD.
 
Hogea e totodată şi coordonator al Departamentului de Comunicare si preşedintele PP-DD Iaşi
 
 
Candidatii PP-DD
 
Desi inca nu au fost anuntati toti candidatii PP-DD la alegeri, luni, Presedintele organizaţiei PSD Tismana, Marian Slivilescu, impreună cu alţi doi consilieri au decis să plece din organizaţie si sa se alature Partidului Poporului.
 
Ion Dinoiu, directorul SC Vagoane SA din localitate, si Anton-Petre Draguinea, viceprimarul orasului Corabia, vor candida pentru primariile Caracal, respectiv Corabia.
 
Managerul Spitalului Caracal, Octavian Popescu, fost prefect al judeţului Olt în timpul guvernărilor CDR şi PNL, a anunţat marţi că va candida pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Olt din partea PP-DD. 
 
Candidatul PP-DD la funcţia de primar al municipiului Slatina este Liviu Moisiu, preşedinte al filialei judeţene de partid, fost manager al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Liviu Moisiu a susţinut că PP-DD va avea candidaţi la toate primăriile din judeţ, în prezent fiind desemnaţi candidaţii în 102 localităţi din cele 112 din Olt.
 
Conform unor surse din interiorul filialei judetene a Partidul Poporului, Dorin Serdean ar putea fi candidatul PP-DD la Primaria Alba Iulia.
 
Noul lider al PP-DD Hunedoara, Haralembie Vochiţoiu a anunţat, la finalul lunii martie, că se înscrie în cursa electorală pentru şefia judeţului. La Primăria Hunedoara va fi susţinut Florin Herban, iar la Petroşani, Dan Toma
 
Pentru Primăria Deva, candidatul PP-DD este patronul echipei de handbal "Cetate" Deva, Marian Muntean, acesta declasându-l pe fostul viceprimar al municipiului reşedinţă de judeţ, Cosmin Costa, în preferinţele conducerii partidului. 
 
Leonard Petre va fi candidatul PP-DD la Primăria Olteniţa, iar Ilie Mihai,preşedintele organizaţiei de la Budeşti, candidat al PP-DD la Primăria Budeşti. Pentru Primăria Fundulea va candida Bănuţă Nicolae Iulian.
 
Nicolae Medrega, consilierul local democrat-liberal, a plecat, luni, la Partidului Poporului Dan Diaconescu pentru a candida la Primăria Bumbeşti-Jiu deoarece organizatia judeteana a PDL l-a desemnat pe viceprimarul Ilie Crintea drept candidat.
 
Medrega a fost atras la PPDD de faptul că această formaţiune politică stă bine în sondaje.
 
La Eforie, PP-DD va merge pe varianta fostului social-democrat Manea Mogos, iar pentru orasul Murfatlar mizeaza pe Remzi Bolat.
 
La municipiul Constanta partidul lui Dan Diaconescu il va avea drept candidat pe Marian Vasiliev. Presedintelui PP-DD Constanta, Gheorghe Slabu va candida la functia de presedinte al Consiliului Judetean Constanta.
 
Ion Nicolae, presedintele formatiunii din Ramnicu-Valcea, este candidatul PP-DD la primaria judetului. Vicepreşedintele Florin Butnaru este candidatul PP-DD pentru Consiliul Judeţean Vâlcea.
 
Potrivit unor surse, avocatul Gheorghe Pecingină va intra în cursa electorală împotriva lui Florin Cârciumaru pentru Primăria Târgu-Jiu. Pecingină va candida din parte PP-DD-ului, după ce în urmă cu o lună anunţa că va candida pentru un post de consilier local ca independent. Acesta a plecat din PDL , pentru că majoritatea clienţilor pe care-i reprezintă în instanţă provin din minerit, iar la conducerea acestor unităţi sunt membrii PDL.  
 
Octavian Mirea este candidatul PP-DD la Primăria Sectorului 5 din Bucuresti.
 
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22