Cîțu: Înființarea Fondului Suveran este doar o găinărie...deocamdată

Redactia | 07.06.2018

Senatorul Florin Câțu promite că o să solicite oficial ASF si BNR să clarifice dacă Fondul Suveran are nevoie de autorizaţie pentru funcţionare. Cîțu mai spune că graba prin care s-a dat legea de inființare este un moft al lui Dragnea, ca să se laude cu realizări.

Pe aceeași temă

„Având în vedere domeniul de activitate astăzi o să le cer oficial ASF si BNR să clarifice dacă FSDI are nevoie de autorizaţie pentru funcţionare. Este un jaf? Nu încă. Are potenţial. Acum este o găinărie. Încă o insignă pe care Dragnea să şi-o pună în piept şi să se laude cu ea. Atât. Eurostat- de ce este nevoie de acordul acestei instituţii? Pentru că intenţia acestui fond este să subvenţioneze direct companiile cu pierderi şi să nu fie România acuzată de ajutor de stat. În plus, dacă le finanţează în cadrul FSDI nu mai apar în buget şi astfel scade deficitul bugetar. De aceea FSDI avea la început 98 de companii”, a scris senatorul liberal Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

 

„A intervenit Eurostat şi de la Senat legea a plecat cu 23 de companii. La Camera Deputaţilor au mai adăugat 10 (s-au mai lipit câţiva baroni locali) şi acum are 33 de companii. Eurostat nu a dat niciun răspuns oficial până acum şi nici nu a fost notificată că deputaţii au mai bagat 10 companii în acest fond", mai notează liberalul.

 

Cele 33 de companii la care statul deține pachete de acțiuni care vor forma Fondul:

Electrica, Delgaz Grid SA, E.ON Energie România, Chimcomplex, OMV Petrom, Telekom România, Antibiotice SA, Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune, Loteria Română, IAR SA, Oil Terminal, Cuprumin, Unifarm, SN Apelor Române, Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime, Romgaz, Hidroelectrica, CN Aeroporturi București, Nuclearelectrica, Imprimeria Națională, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime, Conpet, Complexul Energetic Oltenia, CFR, Societatea Națională de Radiocomunicații, Poșta Română, Aeroportul Traian Vuia Timișoara, Uzina Termoelectrică Midia, Telecomunicații CFR, Societatea de Tratament Balnear Recuperare a Capacității de Muncă TBRCM SA, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA și Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Fluviale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22