Cum se câștigă un concurs de șef în poliție, cu răspunsurile primite direct de la examinatori

Dora Vulcan | 23.08.2019

Postul de adjunct al IPJ Covasna a fost câștigat prin măsluirea concursului, pentru ca Daniel Ivașcu, împuternicit de șapte ori în funcție, să devină titular al postului, deși era nepregătit pentru concurs

Pe aceeași temă

Sindicatul polițiștilor, Pro Lex, a făcut publică înregistrarea în care candidatul total nepregătit primește răspunsurile de la unul din examinatori, ajungând să câștige concursul în defavoarea contracandidatului care a știut răspunsurile la toate întrebările.

Mai mult, candidatul pregătit, din clipa în care și-a anunțat intenția de a candida a devenit ținta mai multor sancțiuni și cercetări prealabile care au încetat după ce concursul s-a încheiat.

Cei doi candidați sunt comisarul şef Daniel Ivaşcu, venit de la Braşov la Covasna, care a fost împuternicit de şapte ori în funcţia de adjunct al şefului IJP, şi comisarul şef Florin Popa, şeful Poliţiei Municipiului Târgu Secuiesc, cu o experienţă de 26 de ani, potrivit adevărul.ro.

Publicația explică faptul că situații precum cea de la Caracal, unde polițiștii nu au intrat în locuința lui Dincă deși Alexandra ceruse ajutorul la 112, și cel de la Timiș, unde un polițist a murit după ce a fost trimis în misiune echipat necorespunzător, sunt posibile pentru că poliția este condusă de șefi nepregătiți, susținuți politic, pe bază de împuternicire sau de concursuri organizate de formă.


Ovidiu Comşa, fost consilier juridic în cadrul Direcţiei Juridice din cadrul Poliţiei Române, spune că din momentul în care comisarul şef Florin Popa şi-a anunţat intenţia de a candida pentru postul liber, au început presiunile, potrivit anchetei publicate de sindicatul ProLex.


„Te sancţionează ca să nu poţi participa pentru că atunci când eşti sub efectul unei sancţiuni nu ai dreptul să participi la niciun concurs. Când a anunţat că vrea să avanseze, pe numele lui Popa au început să curgă sancţiunile pentru a nu putea participa. În acelaşi timp erau dispuse cinci cercetări prealabile pentru fapte iluzorii, dovada că nu a rămas niciuna în picioare”, spune acesta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22