Cumnatul lui Ponta, Iulian Hertanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile in dosarul Comarnic. Decizia nu este definitiva

Fara Autor | 18.02.2015

Pe aceeași temă

Iulian Herțanu și Răzvan Vladimir Ciorbă  au primit miercuri seara mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, în dosarul deturnării fondurilor europene pentru extinderea rețelei de canalizare din Comarnic.

 

Decizia judecătorului de drepturi și libertăți este executorie, astfel încât cei trei vor fi duși în arestul Capitalei, dar nu este definitivă.

Cumnatul premierului Ponta este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, schimbare nelegală a destinației fondurilor europene și evaziune fiscală.

Nu a fost dus la mandat un alt om de afaceri urmărit penal în dosar, Liviu Munteanu, întrucât el a recunoscut faptele și a dat declarații complete în acest caz, iar fostul consilier județean Mihail Coman a fost pus sub control judiciar.

Cu câteva luni înaintea alegerilor prezidențiale de anul trecut, Herțanu s-a retras din Grossmann Engineering Group, firma implicată în scandalul care a explodat marți și a dus la punerea sub urmărire penală a doi deputați – Sebastian Ghiță și Vlad Cosma.

Retragerea a fost una de formă, potrivit DNA, care spune despre cumnatul premierului că a avut calitatea de administrator de drept din 2011 și până anul trecut, și de administrator “de fapt”, după 25 aprilie 2014. Munteanu este un om de afaceri din Iași apropiat de clanurile mafiote locale.

Deputatul Sebastian Ghiţă a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind suspectat de sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Mircea Cosma (președinte CJ Prahova) și Vlad Cosma (deputat PSD) au fost puși marți sub urmărire penală și control judiciar pe 60 de zile. Pe timpul cât se află sub control judiciar, Cosma Mircea trebuie să respecte obligația de a nu exercita funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, precizează DNA.

Ghiță și cei doi Cosma ar fi făcut intervenții și presiuni pentru ca acel contract, în valoare de aproape 40 de milioane de lei fără TVA, să fie câștigat de firma cumnatului lui Victor Ponta. Contractul a fost semnat în ianuarie 2012 și trebuia finalizat în doi ani, însă lucrările au fost efectuate în procent de cel mult 70%, până în momentul de față. 

Acțiunile grupului de mai sus ar fi prejudicat bugetul cu peste 10 milioane de lei prin deturnare de fonduri și evaziune fiscală.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22