Cumpănașu, nouă salarii, 19.000 € pe lună. SNSPA: E plătit prin program cu fonduri europene

Dora Vulcan | 25.09.2019

Alexandru Cumpănașu, candidat la prezidențialele din acest an, s-a îmbogățit pe banii statului căruia îi contestă funcționarea. Soția sa este consilier în guvernul Dăncilă.

Pe aceeași temă

UPDATE - Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) arată într-un comunicat de presă că Alexandru Cumpănașu „nu a fost cadru didactic titular și nici profesor asociat” al instituției, acesta fiind plătit în calitate de expert într-un program cu fonduri europene.

***

Lansat pe scena publică prin Asociația pentru Implementarea Democrației, o struțocămilă ONG-istică ce și-a avut sediul ani de zile în cel al Ministerului de Interne, de a cărui logistică s-a și folosit, Alexandru Cumpănașu s-a relansat pe cai mari pe spatele dramei cumplite a familiei unei fete dispărute și ucise la Caracal, cu care susține că ar fi înrudit. Contestatar al funcționării statului, căruia i-a combătut funcționarea în ieșirile sale publice din ultima vreme, Cumpănașu se dovedește a fi un bun gestionar al interesului personal și al resurselor primite exact de la statul căruia îi contestă funcționarea.

Alexandru Cumpănaşu, candidat la alegerile prezidenţiale, câștigă nouă salarii, din care unul chiar de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) în valoare de 66.000 de lei, deşi nu are nicio diplomă de licență. El ar face invidios orice manager de companie privată, cu un venit personal lunar de 19.000 de euro, iar al soției de 10.000 de euro. Numai că, așa cum arată declarația de avere a lui Cumpănașu, banii săi și ai soției vin în principal din surse bugetare naționale, adică din bani publici, arată site-ul televiziunii Digi 24.ro și Adevărul.ro.

Alexandru Cumpănașu și-a recunoscut în declarația de interese apartenența la Marea Lojă Națională.

Are două autoturisme, un Subaru și un Mercedes fabricat în 2018, are în conturi 260 000 de lei și 17 000 de euro, potrivit declaraţiei de avere publicate pe site-ul Biroului Electoral Central, Alexandru Cumpănaşu are patru apartamente, dintre care trei cu o suprafaţă de peste 150 de metri pătraţi și trei case, precum și mai multe terenuri.

De la celebra sa Asociație pentru Implementarea Democrației a scos în 2018 cu titlu de drepturi de autor 580 000 de lei, iar pe numele soției, care este și consilier în Guvernul Dăncilă, tot drepturi de autor, în valoare de 300 000 de lei.

Cumpănașu încasează salarii de la:

  • SNSPA - unde predă, deși nu are diplomă de licență, conform declarațiilor făcute de el însuși, marți, la Realitatea tv.

  • Romaqua Group Borsec

  • Asociația de acreditare din România, din subordinea Ministerului Economiei - Asociația de Acreditare din România, având acronimul RENAR, este o organizație neguvernamentală din România, fără scop lucrativ, care este recunoscută oficial ca organism național de acreditare unic. Funcționează în coordonarea și sub supravegherea Ministerului Economiei. Principala activitate a RENAR vizeaza acreditarea laboratoarelor de analize umane pe standardul ISO 15189/2007 urmare a introduceri acestui standard ca conditie obligatorie pentru intrarea unui laborator de analize umane in contract cu sistemul public de asigurări de sănătate.

  • UEFICSDI - Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării si Inovării aflată în subordonarea Ministerului Educației Naționale. Misiune: promovarea calitatii, leadership-ului pentru învățământul superior, cercetare, dezvoltare și inovare.

  • Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune

Venitul anual al lui Alexandru Cumpănașu se ridică la 1,1 milioane de lei, aproximativ 19 000 de euro pe lună

Soția sa, Cumpănașu Simona Gabriela, care activează în toate asociațiile și companiile care îl plătesc și pe candidatul la prezidențiale, a înregistrat un venit anual de 595 000 de lei, aproximativ 10 000 de euro pe lună.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22