Cumpărături online fără bariere în statele UE A intrat în vigoare noul Regulament al Comisiei

Redactia | 04.12.2018

Noul regulament propus de Comisia Europeana, care elimina geoblocarea nejustificata in mediul online in intreaga Uniune, intra in vigoare in data de 3 decembrie 2018.

Pe aceeași temă

Europenii nu vor trebui sa se mai teama ca un site web le va bloca accesul sau ii va redirectiona doar pentru ca ei - sau cardurile lor de credit - provin dintr-o alta tara. Oriunde s-ar afla in UE, vor avea acces la bunuri si servicii online, se arata intr-un comunicat al Executivului comunitar.

Cu aceasta ocazie, vicepresedintele pentru piata unica digitala, Andrus Ansip, a declarat: "In 2015, 63% dintre site-uri nu permiteau efectuarea de achizitii dintr-o alta tara a UE. Prin urmare, aproape doua treimi dintre consumatorii care doreau sa faca cumparaturi online intr-o alta tara nu puteau sa faca acest lucru. La data de 3 decembrie punem capat acestei practici. Ne dorim o Europa fara bariere, fapt ce presupune, printre altele, eliminarea barierelor din calea comertului online".

La randul sau, comisarul pentru piata interna, industrie, antreprenoriat si IMM-uri, Elzbieta Bienkowska, a afirmat ca, dupa eliminarea tarifelor de roaming si introducerea noilor norme privind protectia datelor si a posibilitatii ca cetatenii sa aiba acces la continutul lor online atunci cand se afla intr-un alt stat membru, eliminarea geoblocarii nejustificate aduce mai aproape o piata unica digitala reala pentru toti europenii, cu avantaje atat pentru cetateni, cat si pentru intreprinderi.

De asemenea, Comisarul pentru economia digitala si societatea digitala, Mariya Gabriel, a invitat toate statele membre sa asigure o punere in aplicare eficace a acestor norme si sa faca tot ceea ce le sta in putere pentru a asigura aplicarea eficienta a regulamentului chiar din prima zi a intrarii sale in vigoare. "Totodata, facem apel la statele membre sa ajunga la un acord cu privire la armonizarea normelor pentru vanzarea de bunuri si servicii digitale si achizitiile online. Toate aceste elemente sunt esentiale pentru crearea unei piete unice digitale functionale si competitive", a subliniat Mariya Gabriel.

articolul integral pe Business24.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22