Cunoscutul chirurg ortoped Gheorghe Burnei, suspectat de experimente neautorizate pe copii

E.b. | 10.12.2016

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei a fost ridicat sâmbătă dimineaţă de poliţişti şi dus la Spitalul Marie Curie, pentru a asista la o percheziţi . O altă percheziţie a avut loc acasă la medic.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Denunţul împotriva chirurgului Gheorghe Burnei a fost făcut în septembrie, iar cauza vizează 17 fapte de corupţie comise în perioada octombrie-noiembrie, anunţă Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

 

UPDATE: Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, sâmbătă, că nu ar fi existat nicio sesizare la Colegiul Medicilor din România împotriva chirurgului Gheorghe Burnei, iar în acest caz medicul fie are doar o problemă de corupţie, fie există o problemă gravă de sistem şi de încredere în instituţii-cheie, transmite News.ro.

 
La Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au fost înregistrate 15 plângeri de malpraxis şi luare de mită pe numele chirurgului Gheorghe Burnei, de la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, au declarat, sâmbătă, surse judiciare, conform News.ro.

 

Însă, Daniel Buzatu, managerul Spitalului "Marie Curie", a declarat, sâmbătă, că nu a primit reclamaţii, nici de la pacienţi, nici de la colegi, împotriva chirurgului ortoped Gheorghe Burnei, audiat de procurori, potrivit unor surse judiciare, pentru luare de mită şi experimente neautorizate pe copii, transmite News.ro.

 

Întrebat dacă au existat sesizări împotriva medicului Gheorghe Burnei, care este audiat sâmbătă, în două dosare vizând, potrivit unor surse judiciare, acuzaţii de luare de mită, respectiv de vătămare corporală gravă şi tentativă de omor, managerul Spitalului "Marie Curie" a declarat că nu a primit nicio reclamaţie.

"Nu am primit nicio reclamaţie de la pacienţi şi nici colegii nu mi-au semnalat nereguli", a spus Daniel Buzatu.

 

 

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, suspectat de luare de mită şi experimente neautorizate pe copii, ar fi cerut sume cuprinse între 1.000 de lei şi 1.000 de euro pentru o operaţie, au declarat, sâmbătă, surse judiciare, conform News.ro

 

Pe numele lui Gheorghe Burnei au fost deschise două dosare distincte, intrumentate însă de acelaşi procuror, au precizat sursele citate.

 

Unul dintre dosare a fost deschis în urmă cu aproximativ două luni, pentru luare de mită, după ce părinţii unuia dintre copiii operaţi de medic au făcut un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie. Anchetatorii l-au supravegheat pe medic şi au constatat că el cerea sume cuprinse între 1.000 de lei şi 1.000 de euro, pentru o operaţie, au mai arătat sursele.

 

Al doilea dosar al lui Burnei este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi vizează acuzaţii de vătămare corporală gravă şi tentativă de omor, potrivit surselor citate.

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei a fost ridicat, sâmbătă dimineaţă, de poliţişti şi dus la Spitalul Marie Curie, pentru a asista la una dintre cele cinci percheziţii care au loc în acest caz. O altă percheziţie a avut loc acasă la medic.

 

În urma experimentelor făcute de medic, mai mulţi copii ar fi avut de suferit, potrivit aceloraşi surse.

 

Cu câteva zile în urmă, în 6 decembrie, Casa Jurnalistului a prezentat cazul unei fete, care, în urma a 11 operaţii efectuate de Gheorghe Burnei, de-abia se mai poate da jos din pat, după ce medicul i-ar fi implantat un dispozitiv ceramic neomologat.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22