Pe aceeași temă
”In forma adoptata, exista cel putin 16.300 de potentiali beneficiari ai legii. Efortul bugetar in 2016 se ridica la 469 milioane lei.(...) Deficitul bugetar rezultat este de 395 milioane lei, peste deficitul agreat de Parlament, si tinde sa agraveze stabilitatea cadrului fiscal bugetar. In plus, avand in vedere ca legea retroactiveaza, numarul beneficiarilor poate fi mult mai mare, ca si impactul asupra bugetului de stat”, arata Guvernul in contestatia inaintata Curtii Constitutionale, citat de Hotnews.
Legea adoptata la sfarsitul lunii decembrie prevede ca primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii Consiliilor Judetene care indeplinesc conditiile varstei standard de pensionare au dreptul, la incetarea mandatului, la indemnizatie pentru limita de varsta, daca nu sunt realesi pentru un nou mandat. De indemnizatia pentru limita de varsta beneficiaza si alesii locali care au avut anterior intrarii in vigoare a prezentei legi calitatea de primar, viceprimar, presedinte sau vicepresedinte de Consiliul Judetean.
Plenul Senatului a adoptat legea privind pensiile alesilor locali cu 86 de voturi "pentru", un vot "impotriva" si nicio abtinere. Liberalii au iesit din sala inaintea votului, dar nu au facut nici un demers pentru a contesta legea la Curtea Constitutionala. Guvernul a contestat-o pe 26 decembrie.