Pe aceeași temă
„Admite excepția tardivității. Respinge toate apelurile ca tardiv formulate. Definitivă”, se arată în minuta instanței.
Săptămâna trecută, Nicușor Dan, i-a acuzat pe Gabriela Firea și pe consilierii PSD că tergiversează intenționat preluarea mandatului prin depunerea a 52 de contestații identice, „copy-paste”.
„Cele 52 de cereri sunt ridicole, sunt depuse separat tocmai pentru ca judecătorii să își piardă timpul și să fie tergiversată preluarea mandatului”, a spus vineri Nicușor Dan într-o conferință de presă în fața Primăriei.
El a avertizat că „în mod deliberat se pregătește o iarnă grea pentru bucureșteni” și a anunțat că imediat după preluarea mandatului de primar îl va demite pe șeful companiei Termoenergetica (fosta Radet), care gestionează termoficarea în București.
El a spus că au trecut deja 24 de zile de la alegeri și va mai dura cel puțin încă o săptămână până la preluarea mandatului, în timp ce Gabriela Firea și-a preluat mandatul în 2016 la 17 zile după alegeri.
Reprezentanții USR au reacționat printr-un mesaj pe Facabook în care spun că Gabriela Firea trebuie să plece, arătând că cele peste 50 de contestații, care invocă „motive ridicole”, au fost depuse pentru a trage de timp.
În aceeași situație se află și Clotilde Armand, care nu a putut să își preia mandatul de la Primăria Sectorului 1 pentru că au fost depuse 120 de contestații în instanță. „Oare câte hoții a făcut PSD în primării dacă încearcă atât de tare să amâne inevitabilul? Nicușor Dan și Clotilde Armand își vor prelua săptămâna aceasta mandatele și vor descoperi toate furturile”, adaugă USR.
Nicușor Dan a afirmat, duminică seară la B1TV, că joi sau vineri, cel mai târziu va depune jurământul pentru Primăria Capitalei.
El a afirmat că este "o oarecare confuzie", pentru că multă lume are impresia că el este primar de o lună, timp în care însă nu a avut niciun fel de atribuţii. Conform legii, primarul în funcţie este cel care a fost ales în 2016, Gabriela Firea, care va rămâne până joi, vineri, când Nicușor Dan speră să fie instalat. „Deci responsabilitatea pe tot ce se întâmplă în Bucureşti îi revine până atunci”, a subliniat el.
Chestionat ce a făcut în aceasă lună în care nu a putut să îşi preia mandatul, primarul ales a precizat că a evitat să deschidă conflicte mediatice şi s-a ocupat de ceea ce înseamnă relaţia cu alte autorităţi de care va depinde activitatea sa de edil.