Pe aceeași temă
"Admite în parte acţiunea. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei nete aferente sumei brute de 19.777,74 lei reprezentând despăgubiri pentru prejudiciul material suferit şi a sumei de 10.000 (zece mii) lei reprezentând despăgubiri pentru prejudiciul moral suferit", se arată în decizia magistraților Curții de Apel București.
Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen 15 zile de la comunicare, la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal.
Oana Hăineală a fost retrasă din funcţia de secretar de stat al Ministerului Justiţiei, acolo unde fusese detaşată cu avizul Secţiei pentru procurori a CSM, la cererea ministrului. Aceeaşi măsură a fost dispusă şi în cazul lui Constantin Sima, procuror la Parchetul General, detaşat ca secretar de stat la minister, în mandatul lui Florin Iordache. Ulterior, Sima a cerut pensionarea.
Măsura a fost cerută după deschiderea anchetei privind adoptarea ordonanţei 13, de către procurorul general al României, Augustin Lazăr.
„Solicitarea este motivată de necesitatea de a asigura, în condiţii de deplină imparţialitate, o desfăşurare a anchetei de către Direcţia Naţională Anticorupţie, în legătură cu împrejurările elaborării proiectului de ordonanţă de urgenţă privind modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de Procedură Penală, precum şi a proiectului de lege pentru graţierea unor pedepse”, se arăta în decizia Secţiei pentru procurori a CSM.
Ulterior, Oana Hăineală a susținut că hotărârea prin care a fost retrasă din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei "este nelegală pentru că Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii s-a pronunţat din oficiu, dar în baza unei cereri formulate de către o persoană lipsită de prerogativa de a solicita încetarea detaşării, arogându-şi, cu depăşirea cadrului legal, posibilitatea de a analiza oportunitatea luării acestei măsuri".
Concret, magistratul a spus că încetarea unei detaşări se poate face de către secţia de procurori/judecători la cererea celui care a solicitat detaşarea sau la solicitarea judecătorului sau procurorului detaşat, în acest caz fiind făcută de procurorul general al României.
Comentarii 0