Curtea de Conturi, controlată de personaje dubioase: baroni din PSD și apropiați ai lor

I.g. | 07.08.2017

La 26 iunie, președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege prin care și inginerii pot fi membri ai Curții de Conturi. Inițiativa îl are în spate pe președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, care a absolvit o facultate de inginerie și speră ca, în octombrie, să ajungă președintele Curții de Conturi, scrie România liberă.

Pe aceeași temă

 

 

Bădălău, care ar urma să supravegheze cum sunt folosite resursele statului, a fost cercetat de DNA pentru trafic de influență. Nu ar fi însă singurul personaj cu probleme promovat de PSD și de aliații săi în conducerea Curții de Conturi, mai scrie România liberă. În vremea în care PSD era sub comanda lui Victor Ponta, Ilie Sârbu, socrul fostului premier, a fost promovat în funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi, deși acesta are studii de teologie și este sub ancheta DNA. Sârbu este socrul lui Ponta. Sârbu a absolvit, în 1998, și o facultate de economie, la Craiova. Totuși, la momentul numirii, el nu îndeplinea condițiile de numire la Curtea de Conturi, și anume vechime de zece ani în specialitatea studiilor.


Manuela Pieleanu, fost comisar-şef la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a ajuns la Curtea de Conturi fiind susţinută de fostul partid al lui Dan Voiculescu, PC. Soţul ei, sociologul Marius Pieleanu, este unul dintre abonații Antenei 3. În iunie 2016, președintele Iohannis a înaintat-o de la gradul de comisar-șef la cel de chestor (echivalentul gradului de general). Dezsi Atilla, susținut de UDMR, este un fost electrician la Mina Lupeni. El a omis acest detaliu din biografia sa, în care a scris doar că și-a obținut licența în drept la Academia de Poliție. În plus, el se laudă cu faptul că este doctor în științe militare și informații la Academia Națională de Apărare.


Însuși președintele Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu, este un personaj controversat: falimentul Bancorex și al Băncii Agricole a fost pregătit în perioada în care el era premier, iar statul era acționar majoritar la aceste bănci. Văcăroiu a fost președinte al unei bănci înființate de Sorin Ovidiu Vîntu, Banca de Investiții și Dezvoltare. El s-a retras abia în 2001, după falimentul Fondului Național de Investiții (FNI). Această bancă a fost înființată în 2000 și desființată în 2002, mai scrie România liberă.

 

Articolul integral poate fi citit pe site-ul www.romanialibera.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22