CV-ul lui Petre Toba contrazice comisia care sustine ca fostul ministru nu a plagiat

E.b. | 03.09.2016

Una dintre justificarile principale ale comisiei care a decis ca Petre Toba nu a plagiat este ca ministrul demisionar nu-i specialist in scrierea pe computer. Insa aceasta afirmatie este contrazisa chiar de CV-ul lui Petre Toba de pe site-ul lMinisterului Afacerilor Interne.

Pe aceeași temă

 
 

La capitolul „Competenţe şi aptitudini de utilizare a calculatorului” din CV se mentioneaza „O bună utilizare a instrumentelor Microsoft Office (Word, Excel, Power Point, Acces, Outlook, InfoPath) Internet, lucrul cu bazele de date”, conform HotNews, care citeaza sit-ul MAI.

 

In mod norma, oricine utilizeaza bine instrumentele Office mentionate in CV poate redacta texte, realiza tabele si prezentari, structura diferite date. 

 

Cei trei experti din comisie insa de alta parere si invoca tocmai CV-ul lui Toba, desi programul de redactare la calculator Word este trecut primul la rubrica competente si aptitudini.

 

"Comisia de lucru a remarcat faptul ca persoanele care au formulat sesizarea au manifestat malitiozitate, incercand sa induca ideea ca domnul Petre Toba nu ar cunoaste sensul cuvantului 'Apud'. In realitate insa, la redactarea unei teze de doctorat de peste 400 de pagini, pot aparea o serie de inadvertente dactilografice insignifiante, cum este si cazul de fata, generate in principal de volumul mare de informatie si de faptul ca autorul nu este specializat in tehnica scrierii la computer, asa cum rezulta din CV-ul personal postat pe Internet", se spune in motivarea comisiei, citata de ziare.com

 

Comisia de specialitate din cadrul CNATDCU a anuntat vineri ca a stabilit ca Petre Toba nu a plagiat, propunerea specialistilor fiind de pastrare a titlului de doctor.

 

Comisia care l-a exonerat pe Toba de acuzatia de plagiat e compusa din Marin Claudiu Tupulan, Veronica Mihalache si Cristian Nita.

 

Decizia nu este definitiva, urmand a fi trimisa consiliului general al Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22