Dan Mihalache ar putea pleca de la Cotroceni ambasador in Marea Britanie (surse)

Iulian Popescu | 11.03.2016

Dan Mihalache, șeful Cancelariei Prezidențiale, ar pleca de la Cotroceni pe postul de ambasador în Marea Britanie, funcție vacantă după ce Mihnea Motoc a fost numit ministru al Apărării, scrie Hotnews, pe surse.

Pe aceeași temă

 

Lui Mihalache i s-ar fi propus recent postul de ambasador al Romaniei in Marea Britanie, dar nu exista in acest moment o confirmare ca ar fi acceptat parasirea Cotroceniului, scrie Hotnews.

 

Publicatia a incercat sa-l contacteze pe Dan Mihalache, dar acesta nu a raspuns mesajelor trimise de redactie.

 

Dan Mihalache este unul dintre cei mai influenti oameni din echipa presedintelui Klaus Iohannis. El a devenit om de incredere al acestuia in campania electorala din 2014, dupa ce inainte fusese unul dintre apropiatii lui Crin Antonescu.

 

Inainte de cariera din PNL, Mihlache a fost membru PSD, dar a parasit partidul din cauza unui conflict cu Mircea Geoana, mai scrie Hotnews.

 

Dan Mihalache a fost recent in centrul unor mari controverse publice dupa ce a participat alaturi de Mihai Gadea la o intrunire din Germania a sasilor plecati din Romania.

 

Cei doi au mers impreuna, de asemenea, si in vizita in Statele Unite ale Americii.

 

Este considerat omul cu cea mai mare putere din echipa presedintelui, om de incredere al acestuia, iar Hotnews aminteste informatia potrivit careia ar fi incercat sa intermedieze relatia dintre Iohannis si trustul Intact, al lui Dan Voiculescu.

 

Scandalul din magistratii acoperiti

 

Dan Mihalache, seful Cancelariei Prezidentiale, declara marti, 19 ianuarie, ca CSAT nu are instrumente la dispozitie pentru a verifica 23.000 de magistrati, aratand ca aceasta prevedere ar trebui regandita.

 

”Mi se pare un pic hazardat si am sentimentul ca cineva este intr-o campanie electorala in justitie prin tema aceasta. Exista obligatia legala, nu noi am introdus-o pare-mi-se in 2005 sau 2006, ca CSAT sa verifice aceste lucruri. Daca ma intrebati pe mine este un pic complicat si nu vad aici foarte bine rolul CSAT si poate, intr-o zi, aceasta prevedere ar trebui regandita pentru ca CSAT nu are instrumente la dispozitie pentru a verifica 23.000 de magistrati. (...) Poate sa ia acele declaratii pe propria raspundere si sa le trimita institutiilor, institutiile raspund. Raspunsul institutiilor acesta a fost: nu exista capacitati proprii ale CSAT de a umbla dupa ofiterii acoperiti. (...) Am anumite dubii asupra acestei proceduri, dar acesta a fost raspunsul institutiilor statului”, a declarat Mihalache.

 

CSAT a anuntat in urma cu o zi ca a verificat, prin institutiile abilitate, veridicitatea declaratiilor depuse de catre magistrati si a constatat ca "judecatorii, procurorii, magistratii-asistenti, personalul de specialitate juridica asimilat acestora si personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si parchetelor nu sunt lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii", arata un comunicat de presa al Presedintiei.

 

Comunicatul citat arata ca verificarile au fost realizate din dispozitia presedintelui Klaus Iohannis, conform legii privind statutul judecatorilor si procurorilor, la solicitarea CSM si a Ministrului Justitiei. Reamintim ca Horatiu Dumbrava, membru CSM, a cerut in 2014 verificarea tuturor magistratilor pentru a vedea daca acestia sunt sa nu colaboratori/informatori ai serviciilor secrete.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22