Pe aceeași temă
Presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, lanseaza noi critici la adresa procurorilor anticoruptie. Baronul PSD considera ca este necesar avizul Parlamentul in cazul masurii arestului preventiv, el afirmand din nou teza unei comenzi politice asupra procurorilor.
Nicusor Constantinescu a fost prezent, miercuri, la o noua infatisare in dosarul subfinantarii Centrului Militar Zonal Constanta, ocazie cu care seful suspendat al CJ a vorbit in fata presei despre refuzul parlamentarilor de a ridica imunitatea in anumite cazuri. Baronul PSD considera ca “purtarea catuselor” este o “practica abuziva”
“Purtarea cătuşelor, măsura arestării preventive care, chiar dacă în noul Cod de Procedură Penală este prevăzută ca o excepţie, este, din păcate, aplicată ca o regulă. Şi am spus mereu că este o practică abuzivă. Toţi deputaţii şi senatorii din România pot fi cercetaţi penal de către procurori, fără să fie nevoie de avizul sau de votul Parlamentului, în schimb, este vorba de măsura arestului preventiv”, a spus Constantinescu, potrivit Evenimentul Zilei.
Presedintele suspendat al CJ Constanta a criticat masura arestului preventiv si a vorbit despre “justitia televizata”, subliniind ca “procurorii sunt numiti politic”.
“Aici este nevoie de avizul Parlamentului, tocmai pentru a se proteja de abuzurile procurorilor care, aşa cum ştiţi, sunt numiţi politic în România anului 2015. Procurorii, de la cel mai mic nivel şi până la Parchetul General sunt numiţi politic. Da? Sunt numiţi de ministrul Justiţiei cu un aviz consultativ al CSM-ului, care nu are valabilitate. Atâta timp cât un factor politic este în procesul de cercetare, este normal ca şi parlamentarii să aibă dreptul, acolo unde au justificări să fie de acord, sau nu, cu arestarea preventivă”, a mai spus Constantinescu.
El a acuzat “ordine” date de “generali de Politie, fosta Militie” in ce priveste arestarile la vedere.
“Sunt ordine date de generali de Poliţie, fostă Miliţie, care stabilesc aceste regulamente în afara cadrului legal. Nu există în Monitorul Oficial o lege care să prevadă că un arestat preventiv trebuie purtat cu cătuşe prin faţa camerelor de luat vederi şi trebuie să i se distrugă demnitatea, familia, onoarea, chiar dacă, aşa cum aţi văzut în cazul lui Radu Mazăre, deşi a fost reţinut, ca şi mine, după 24 de ore a fost eliberat având în vedere lipsa probelor”.
Senatul a respins, miercuri, cererea DNA de ridicare a imunitatii in cazul senatorului PSD Dan Sova, dar a aprobat doua cereri asemanatoare, in cazul lui Darius Valcov (deja retinut de procurori) si al deputatului liberal Theodor Nicolescu.
CITESTE SI: