Pe aceeași temă
Cătălin Harnagea (fost șef SIE între 1997 și 2001) este al doilea șef SIE după Teodor Meleșcanu (2012-2014) care alege partidul lui Voiculescu.
Dan Voiculescu s-a lansat în afaceri în 1990 prin firma Crescent, fondată în vremea Securității lui Ceașescu în Cipru, dar condusă de la București. Mogulul Antenelor este la rândul lui un fost securist, (delațiunile semnându-le cu numele conspirative de Mircea și Felix) activând în perioada regimului Ceaușescu în comert exterior, domeniu în care colabora îndeaproape cu fosta Directie de Informatii Externe a Securității, precursoarea SIE.
Șeful Antenelor este în curs de consolidare a PPUSL, după tipicul Partidului Conservator, cu care a și intrat în Parlament în alianță cu PSD, unde a prins trei legislaturi (2000 – 2012). Fără îndoială, cea mai mare lovitură în politică a lui Voiculescu a fost crearea USL – alianța dintre PNL și PSD, perioadă în care a condus practic Romania, fără ca el sau partidul său să fi candidat vreodată în alegeri.
Cu gândul la USL
Ziarul Adevărul susține, citând surse din PSD, că în prezent sunt ofertați la bucată mai mulți parlamentari, PSD-isti de regulă, mai ales dintre cei care nu vor mai avea loc pe liste la alegerile viitoare și se află în tabăra anti-Ciolacu. Omul lui de încredere și executant fidel al ordinelor este Daniel Ionașcu, președintele din acte al partidului.
În prezent, în schimbul susținerii acordate PSD de către trustul său de presă, Intact Media, Voiculescu negociază dur cu Marcel Ciolacu o alianță PSD-PPUSL pentru listele la alegerile locale și parlamentare programate să aibă loc în toamnă. La alegerile europarlamentare, Dan Voiculescu a reusit să-și impună patru oameni în Parlamentul European, furând PSD-ului jumătate din locurile eligibile: Maria Grapini, Carmen Avram, Chrstian Terhes și Tudor Ciuhodaru au fost băgați pe lista PSD la cererea expresă a lui Dan Voiculescu.
În urmă cu două zile, în PPUSL s-a înscris deputatul Dorel Căprar, fost lider al PSD Arad. Căprar este inculpat în dosarul mitei de la Direcția de Drumuri Timişoara, fiind trimis în judecată alături de foști lideri ai PSD Arad.
Condamnat pentru corupție
Patronul Intact a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). O pedeapsă complementară celei de 10 ani de închisoare – din care Dan Voiculescu a ispăşit doar o treime – prevede că patronul Intact nu are voie să se implice în politică sau în afaceri pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei. Dan Voiculescu a ieşit pe poarta peniteciarului pe 18 iulie 2017, ceea ce înseamnă că interdicţia îi expiră abia în vara anului 2022. Patronul Intact a stat atât de puţin după gratii deoarece are peste 60 de ani, iar la Rahova a scris cărţi.
Potrivit CNSAS, Voiculescu a fost recrutat ca informator de Securitate comunistă, în februarie 1970, primind numele conspirativ „Mircea”. Acesta „a relatat verbal despre contactele şi schimburile de pachete între sportivi români şi cei străini, cu prilejul campionatelor de box din 1969, despre schimburile de valută” şi apoi, în Republica Socialistă Cehoslovacă, unde a însoţit ca translator echipele româneşti de hochei pe gheaţă, scrie G4Media.ro
De asemenea, în 1973 a fost recrutat în reţeaua Direcţia a III-a unde i s-a dat numele de cod „Felix” şi timp de doi ani a dat o serie de note informative despre colegi, rude plecate în străinătate şi cetăţeni străini cu care a avut contact. Voiculescu dăduse informaţii inclusiv despre verişoara sa, care fugise din ţară.