Pe aceeași temă
Dăncilă a profitat de ocazie pentru a reaminti că de la preluarea președinției Consiliului UE, România a depus „o muncă titanică” și s-a reușit închiderea a 90 de dosare.
„Când am vorbit la Ateneu (la preluarea președinției Consiliului UE – n.r.) eu am spus și am crezut că e nevoie de unitate. L-am invitat pe președintele Klaus Iohannis și i-am dat posibilitatea să vorbească primul, pentru că eu am crezut că trebuie să existe consens pe perioadă Președinției române a Consiliului UE. Nu am fost invitată (la Sibiu – n.r.). Gândiți-vă că vin toți liderii europeni. E un mesaj pe care îl vom da pentru întreaga Europă. Cum putem vorbi de unitate când premierul României nu este prezent pentru a putea vorbi despre realizări și agenda 2019-2024", a spus premierul, citată de News.ro.
Dăncilă a comentat că „este greu de înțeles” această decizie, dar „cu credință în suflet” și „mai mult consens” lucrurile se pot rezolva.
„Indiferent de lupta politică, indiferent de apropierea alegerilor europarlamentare, pentru România noi trebuie să dăm un alt mesaj, un mesaj pe care-l dăm pentru celelalte state membre, pentru că vorbim de un summit care se desfăşoară pe perioada preşedinţiei. Nu ştiu dacă prea curând vom mai avea această ocazie şi cred că ar trebui să lăsăm ura, dezbinarea şi să încercăm să ne unim forţele pentru a da un mesaj foarte puternic pentru România şi pentru români”, a conchis premierul.