Dăncilă îl acuză pe Iohannis că nu a invitat-o la summit la Sibiu: E greu de înțeles și nepotrivit

Laurentiu Gheorghe | 03.05.2019

Premierul Dăncilă s-a plâns că nu a fost invitată la summit-ul de la Sibiu din 9 mai, spunând că este „greu de înțeles” și „nepotrivit că tocmai cei care au muncit pentru România să nu fie invitați”.

Pe aceeași temă

Dăncilă a profitat de ocazie pentru a reaminti că de la preluarea președinției Consiliului UE, România a depus „o muncă titanică” și s-a reușit închiderea a 90 de dosare.

„Când am vorbit la Ateneu (la preluarea președinției Consiliului UE – n.r.) eu am spus și am crezut că e nevoie de unitate. L-am invitat pe președintele Klaus Iohannis și i-am dat posibilitatea să vorbească primul, pentru că eu am crezut că trebuie să existe consens pe perioadă Președinției române a Consiliului UE. Nu am fost invitată (la Sibiu – n.r.). Gândiți-vă că vin toți liderii europeni. E un mesaj pe care îl vom da pentru întreaga Europă. Cum putem vorbi de unitate când premierul României nu este prezent pentru a putea vorbi despre realizări și agenda 2019-2024", a spus premierul, citată de News.ro.

Dăncilă a comentat că „este greu de înțeles” această decizie, dar „cu credință în suflet” și „mai mult consens” lucrurile se pot rezolva.

„Indiferent de lupta politică, indiferent de apropierea alegerilor europarlamentare, pentru România noi trebuie să dăm un alt mesaj, un mesaj pe care-l dăm pentru celelalte state membre, pentru că vorbim de un summit care se desfăşoară pe perioada preşedinţiei. Nu ştiu dacă prea curând vom mai avea această ocazie şi cred că ar trebui să lăsăm ura, dezbinarea şi să încercăm să ne unim forţele pentru a da un mesaj foarte puternic pentru România şi pentru români”, a conchis premierul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22