Danileț acuză: Toader, fake news. «Nu e mașină, ci bicicletă; nu i s-a dat, ci i s-a luat»

E.b. | 12.12.2017

Judecătorul Cristi Danileț îl acuză pe Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, de „fake news” în legătură cu argumentele sale privind trecerea procurorilor în subordinea ministrului justiției.

Pe aceeași temă

 


În urmă cu două zile, Tudorel Toader a adus argumente în favoarea plasării procurorilor aub autoritatea ministrului Justiţiei şi a dat drept exemplu Franţa.

 

Acolo, spunea Toader, procurorii sunt plasaţi sub controlul direct al şefilor lor ierarhici şi sub autoritatea ministrului de justiţie. El a adus ca argument o decizie recentă a Consiliului Constituţional din Franţa, care a explicat aceste prevederi privind statutul magistraţilor.

 

Ce spune  judecătorul Cristi Danileț:

 

Acum trei zile Curtea Constituțională din Franța a dat o decizie cu privire la procurorii de acolo.
 

Cei care nu își doresc independența justiției în România - ceea ce presupune independența judecătorilor, independența procurorilor și independența avocaților - s-au grăbit să spună că CCFr a consacrat lipsa de independență a procurorilor, dat fiind faptul că ei își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului justiției. Or, Constituția noastră spune la fel că procurorii acționează sub autoritatea ministrului, ca urmare argumentul francez ar trebui să stea la baza eliminării independenței procurorului din România, consacrată legal în anul 2005.


Păi, să citim știrea: Franța e criticată că nu are independența procurorului și judecătorii CCFr așteaptă reforma promisă de noul Președinte și actualul ministru al justiției. https://goo.gl/T4bxLi.

 

Deci nu e mașină, ci bicicletă; nu i s-a dat, ci i s-a luat.


Pour les connaisseurs: CEDO a condamnat în 2010 Franța pentru că procurorul nu este independent acolo și asta nu a fost considerat ca fiind în regulă https://goo.gl/1P9c2j

 

Dar „fake news” fac rating, nu?!, conchide Cristi Danileț pe pagina sa de Facebook

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22