De proiecte nu ducem lipsa: 2 noi autostrazi înspre R. Moldova, Ucraina și Bulgaria

Redactia | 29.05.2018

„Autostrada Unirii”, care să lege R. Moldova de România va urma traseul Târgu-Neamț – Iași – Ungheni constituie o prioritate pentru Guvernul României, a transmis Vocea Basarabiei, preluat de Romanian Global News.

Pe aceeași temă

 

 

Întreaga autostardă va avea o lungime de peste 100 km și va include un pod peste râul Prut. Datorită acestui proiect, distanța parcursă între Iași și Chișinău se va scurta cu 30 km. Conform analiștilor moldoveni, această inițiativă este deosebit de benefică pentru ambele părți.

 

„Din punct de vedere că noi vom fi conectați în așa mod prin România la UE, va avea o importanță majoră atât pentru cetățeni, care vor putea să circule mai rapid și mai facil prin România sau spre România, dar și pentru business", a declarat politologul Ion Tăbârță, din Chișinău.

 

Cu toate acestea, experții mai spun că este necesară voință politică atât la București, cât și la Chișinău pentru ca lucrurile să fie duse la bun sfârșit.

 

„Da, proiectele de suflet sunt importante, da – acele proiecte românești legate de educație, școli, grădinițe, tot sunt importante, însă avem nevoie de proiecte mari, avem nevoie de proiecte grandioase. Ori la capitolul acesta, trebuie să recunoaștem că suntem repetenți atât noi, cât și România", a adăugat Tăbârță.

 

Potrivit autorităților românești, printre beneficiile construcției autostrăzii se numără dezvoltarea centrelor economice din Moldova prin conexiunea la rețeaua de autostrăzi a Europei, crearea de locuri de muncă și dezvoltarea mediului de afaceri, eficientizarea traficului și creșterea siguranței călătorilor.

 

Odessa - Cetatea Alba / Bolhrad - Reni, Tulcea - Negru Voda - Varna.

 

Dar aceasta nu va fi singura autostradă între R. Moldova și România. La rândul lor, Bulgaria și Ucraina au căzut de acord să construiască o autostradă care va traversa România, dar și sudul R. Moldova.

 

Ucraina si Bulgaria au cazut de comun acord sa accelereze constructia unei autostrazi ce uneste orasul Reni, din regiunea Odessa, si Varna, care va trece si prin Romania.

 

Anuntul a fost facut pe Facebook de presedintele ucrainean Petro Poroshenko, dupa discutiile avute cu prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borissov, transmite The Siver Post.

 

"Am convenit sa acceleram constructia unui coridor de transport rutier intre regiunea Odessa, Reni, si Varna, prin teritoriul Romaniei. Speram sa atragem resurse materiale ale Uniunii Europene", a scris Poroshenko.

 

"Vom face tot ce ne sta in putinta pentru a obtine un drum de doar cateva ore de la Odessa la Varna", a mai spus presedintele Ucrainei.

 

Potrivit unei fotografii lansate de presedintia Ucrainei, care prezinta o harta cu principalele drumuri din regiune, noul drum pare sa urmeze itinerariul: Odessa - Cetatea Alba / Bolhrad - Reni, Tulcea - Negru Voda - Varna.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22