De Ziua Culturii Naţionale, ambasadorul Marii Britanii recită din poezia lui Eminescu

E.b. | 15.01.2017

Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, sărbătoreşte Ziua Culturii Române recitând un fragment din Scrisoarea I, scrisă de Mihai Eminescu.

SHARE 3

Pe aceeași temă

 
 


În înregistrarea video postată pe contul de Facebook al ambasadei, ambasadorul britanic recită: "La-nceput, pe când fiinţă nu era, nici nefiinţă/Pe când totul era lipsă de viaţă şi voinţă". Fragmentul pe care îl recită se încheie cu versurile: "De atunci şi până astăzi colonii de lumi pierdute/Vin din sure văi de chaos pe cărări necunoscute/Şi în roiuri luminoase izvorând din infinit,/Sunt atrase în viaţă de un dor nemărginit".

 

VEZI IMAGINI

 

Şi predecesorul său, Martin Harris, a recitat din Eminescu, în 2013 el optând pentru poezia "Revedere". La finalul mandatului său, a recitat "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie".

 

Data de 15 ianuarie, data naşterii poetului Mihai Eminescu, a fost declarată în 2010 Zi a Culturii Naţionale

Comentarii 3

Mircea Ordean - 01-15-2017

Ma uit la frumosul binom, dintre vorbele mari (aici, despre Ziua Culturii Naționale) și articolele strict omenești (cu agresivitatea și manipularea aferente) din corpul revistei. Ceea ce-i absolut normal, altminteri: animalicul nostru se drapează cu așa ceva, pentru a da impresie de Nobilitate...

Răspunde

Mircea Ordean - 01-15-2017

Înțeleg că azi e Ziua Culturii Naționale. A cărei binefăcătoare influență o simțim în toți porii, mai ales cînd ieșim prin urbe. (dați-mi exemplu de vreun fruct al Culturii Naționale, avînd grijă să nu vă pufnească totuși rîsul, de mărețiile pe care le debitați. Probabil orice lucru cît de cît plăcut de prin jur e urmare a civilizării - altminteri mult impusă de afară - , nu a culturii naționale) . Uit însă mereu că sarcina primordială a vreunei cuvîntări este a merge la inimă, nu la rațiune (ultima, altminteri cît de cît amică realității). . Pentru a merge la cuore, e nevoie să domolească frici de pe acolo. Treaba asta se înfăptuiește pe mai multe căi, cam niciuna prietenă cu realitatea.

Răspunde

Florin - 01-15-2017

Eminescu a fost un sovin si un aantisemit. Centrul de monitorizare a tenditelor anti-Semite di Romania nu se sesizeaza?

Răspunde

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2025 Revista 22