Pe aceeași temă
Primarul general, Gabriela Firea, a motivat numirea lui Petrache prin faptul ca ar fi un director general "experimentat", un manager sportiv care poate ridica nivelul clubului bucureștenilor.
"Experiența managerială a domnului Petrache va conta enorm. Sper că va transforma CSM București într-un club de valoare pentru sportul românesc, în care fiecare secție să fie o forță, cu rezultate de excepție. Sunt o ferventă susținătoare a sportului, atât a celui de masă, cât și a celui de mare performanță! Știu câtă muncă și sacrificii se află în spatele unei medalii strălucitoare, dar și că, fără sportul de masă, performanța ar avea de suferit. În calitate de primar general am încercat să atrag cât mai mulți copii și tineri către sport, prin acțiuni diverse care au avut mare succes în această vară. Dau doar două exemple: Sport pentru inima Capitalei și Deschidem curtea școlii, pe care le vom continua cu siguranță" a spus Firea.
Alin Petrache a fost președinte al Federației Române de Rugby între 2009 și 2014 și președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român în perioada 2014 — 2016 si căpitan al naționalei de rugby. El a lucrat pentru pentru cluburi din România, Franța și Anglia. Numirea lui Petrache vine dupa ce i-a expirat lui Bogdan Vasiliu perioada de detașare, informeaza Primaria Capitalei intr-un comunicat remis Agerpres. Inainte de a lucra la Capitala, Vasiliu era antrenor de handbal la Asociația Club Sportiv Metropolitan. La conducerea CSM București. Bogdan Vasiliu a fost director general al CSM, cu delegație, în perioada 15 decembrie 2015 — 10 octombrie 2016, informeaza sursa citata.
***
Politistii au ridicat in august documente de la sediul COSR, in dosar existand suspiciuni ca articolele de imbracaminte, ajunse la sportivii care ne-au reprezentat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, au fost contrafacute. Perchezitiile au fost extinse si la o firma din Capitala.
Oficial, Politia Romana anunta ca politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane efectueaza perchezitii la o firma banuita de comert cu articole sportive contrafacute si alte trei perchezitii domiciliare pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov.
"Din primele cercetari a rezultat ca firma in cauza ar fi incheiat si derulat relatii contractuale cu autoritati contractante din domeniul activitatilor sportive, furnizand echipamente sportive susceptibile a fi contrafacute. Cercetarile sunt continuate pentru comiterea infractiunilor de contrafacere a unei marci si punerea in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti", se arata in comunicatul structurii penale.
***
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) Alin Petrache si-a dat demisia, la sfarsitul lunii august, de la conducerea Comitetului Executiv. El si-a motivat demisia prin rezultatele slabe obtinute de sportivii care au participat la olimpiada de la RIO.
"Avand in vedere ca Echipa Olimpica a Romaniei nu a reusit, la Jocurile Olimpice de la Rio, sa isi indeplineasca obiectivul asumat de Comisia Tehnica si federatiile nationale (6-8 medalii), si asa cum am anuntat deja ca voi face, astazi mi-am depus demisia din functia de presedinte al COSR in fata Comitetului Executiv, care va urma pasii statutari pentru preluarea prerogativelor", a menţionat Alin Petrache, într-un comunicat de presă citat de Mediafax.
El a adăugat că "regretă enorm ca nu le-am putut oferi romanilor medaliile si rezultatele pe care si le dorea. Stiu ca am facut tot ce a depins de mine in ultimii doi ani, dar din pacate criza sportului romanesc este una profunda si care nu poate fi rezolvata cu solutii de moment.”
Referitor la problemele privind echipamentului sportiv de la Rio, el a precizat că are "incredere totala in institutiile statului ca isi vor face datoria cu prisosinta" si aşteaptă "finalizarea anchetei organelor abilitate, dar si pe cea interna a COSR".
"Toata lumea trebuie sa inteleaga ca sportul romanesc este fix pe locul in care s-a vazut la Rio. Consider ca, demonstrez, din nou, ca nu am tinut niciodata la functii sau la anumite pozitii, indiferent de importanta acestora. Raman acelasi manager sportiv onest, care spune ce gandeste, indiferent cat de urat suna adevarul uneori si care isi respecta cuvantul", a mai spus reprezentantul COSR.
În încheierea declaraţiei, el a ţinut să precizeze că pentru a evita orice speculatie de presa "si ca sa fie clar pentru toti editorialistii care isi mai aduc aminte de sportul romanesc la fiecare insucces al acestuia", că nu doreşte să mai candideze pentru vreo functie in cadrul COSR la urmatoarele alegeri.
Alin Petrache (39 de ani) a fost ales în 2014 pentru o perioadă de doi ani, astfel că mandatul lui se încheia oricum după Jocurile Olimpice de la Rio. COSR va organiza în această toamnă alegeri pentru funcţiile de conducere pentru următorii patru ani.
România a încheiat această ediţie a Jocurilor Olimpice pe locul 47 în clasamentul pe medalii. După 16 zile de întreceri, sportivii români au obţinut o medalie de aur (echipa feminină de spadă), una de argint (tenis, dublu masculin) şi trei de bronz (canotaj - barca de 8+1; Gabriel Sîncrăian - haltere, 85 kg; Albert Saritov - lupte libere, categ. 97 kg).